• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nema leta do Teherana, ali karte su u prodaji !?

Autori mondo.ba Autori Željko Svitlica

Preduzeće Aerodromi Republike Srpske juče je demantovalo da će biti uspostavljena avio linija na relaciji Teheran-Banjaluka. Međutim, na sajtu iranske kompanije "Mahan Air" trenutno je moguće kupiti karte za Banjaluku.

 Banjaluka Teheran let Aerodrom  Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk
Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

U saopštenju koje je juče dostavljeno samo nekim medijima, stoji da su to netačne, nepotpune i tendenciozne informacije, ali su naveli da pregovaraju letovima za Kinu.

"Aerodromi Republike Srpske u ovom trenutku vodi pregovore sa regionalnom kompanijom iz avio saobraćaja za realizaciju čarter letova za građane-turiste iz Narodne Republike Kine. Avio letovi će saobraćati iz više kineskih gradova sa svakodnevnim i višesedmičnim brojem letova. Očekuje se posjeta velikog broja kineskih državljana BiH, Crnoj Gori i Srbiji, jer ove države imaju aktivan bezvizni režim", navode iz Aerodroma.

Kako je rečeno, "javnost Republike Srpske biće blagovremeno obaviještena o realizaciji ovog, kao i svih novih poslovnih projekata Aerodroma Republike Srpske onog momenta kada se i konkretizuju."

Iranska kompanija dobila dozvolu za BiH, karte u prodaji

Mondo saznaje da vijest o letovima iz Irana ipak nije dezinformacija, ali da se radi o čarter letovima, te da je moguće da će Teheran biti ''stanica'' na letovima iz Kine, koji su spomenuti u saopštenju Aerodroma Republike Srpske.

Trenutno je na sajtu iranske kompanije moguće rezervisati karte letove za Banjaluku sa Aerodroma "Imam Homeini". 

''Mahan air'' je druga po veličini avio-kompanija u Iranu. 

Takođe, Direkcija za civilno vazduhoplovstvo BiH je 21. maja kompaniji "Mahan Air" izdala dozvolu za čarter letove na relaciji Teheran-Banjaluka-Teheran, objavio je sajt ''Srpskainfo''.

Prije dva dana je ''Ex yu aviation news'' sajt koji prati vijesti iz avionskog saobraćaja u regiji, pozivajući se na ''Aviation Iran'' objavio je da će let Teheran- Banjaluka biti organizovan dva puta sedmično, petkom i nedjeljom, počevši od 21. jula.

Izvor: MONDO/screenshot

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Svaka čast

Za aerodrom svaka cast. U kratkom roku ozovise mrtav aerodrom. Sad samo onu zgradu dogradite da to lici na aerodrom.

MONDO REPORTAŽE