• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Otvoren Teatar fest "Petar Kočić"

Autor SRNA

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić otvorila je večeras u Banjaluci Teatar fest "Petar Kočić" na kome će biti izvedeno osam predstava pozorišnih ansambala iz Srpske i inostranstva.

 Otvoren Teatar fest "Petar Kočić" Izvor: Siniša Stanić/MONDO
Izvor: Siniša Stanić/MONDO

Trivićeva je istakla da je put umjetnosti i stvaralaštva najbolji za približavanje i upoznavanje naroda, uspostavljanje saradnje i dobre komunikacije.

"Raduje me što Narodno pozorište Republike Srpske 22. put otvara vrata Teatar festu koji će i ove godine predstaviti novu magiju pozorišta pod sloganom `Istorija i legenda` i putem nje neka od najznačajnijih profesionalnih ostvarenja iz naše zemlje i okruženja", rekla je Trivićeva novinarima.

Ona je navela da će na Teatar festu, osim pozorišnih ansambala iz regiona, biti i pozorište iz Sankt Peterburga, otvarajući na taj način vrata novoj saradnji u savremenom izrazu pozorišne umjetnosti.

"Značaj ovog festivala je u afirmaciji pozorišnog stvaralaštva, u predstavljanju najboljih i umjetnički najrelevantnijih scenskih ostvarenja iz domaće i međunarodne produkcije, koja doprinose promociji novih i ostvarenih kulturnih vrijednosti na međunarodnoj sceni", dodala je Trivićeva.

Direktor Narodnog pozorišta Republike Srpske Nenad Novaković naglasio je da će na Teatar festu učestvovati najbolji pozorišni ansambli iz regiona.

"Svi koji dođu u Narodno pozorište Republike Srpske neće otići razočarani i ostati ravnodušni, jer je festival nešto najbolje što je stvoreno na jeziku koji razumijemo u ovom regionu", rekao je Novaković.

On je napomenuo da će Banjaluka i Republika Srpska biti dobar domaćin učesnicima ove kuluturne manifestacije.

Teatar fest počeo je premijerom predstave "Škola za žene" Narodnog pozorišta Republike Srpske.

Kulturna manifestacija trajaće do 8. juna.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop