• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Oduševljeni Mikić: Ovakav karakter nema niko!

Autori mondo.ba Autori Bojan Jakovljević

"Svjestan sam da ovdje ima milion i jedna mana, kada je rukomet u pitanju. Ali ovakav karakter rijetko koja ekipa ima. Ovo je osma, deveta utakmica gdje se mi vraćamo, ne znam ni sam više koja gdje ginemo", sijao je od sreće trener Borca

 Oduševljeni Mirko Mikić: Ovakav karakter nema niko! Borac m:tel Izviđač 25:23 finale plej-ofa 1:0 Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Ne može bez drame kada igraju Borac m:tel i Izviđač!

Tako je bilo u prvom finalnom meču Kupa BiH, zatim i u revanšu, a uzbuđenja nije nedostajalo ni večeras u "Kampusu", gdje je banjalučki tim slavio 25:23 i tako stigao na korak od titule šampiona BiH.

Ekipa Mirka Mikića slavila je u prvom finalnom meču plej-ofa, te tako stekla prednost pred put u Ljubuški, gdje će 8. juna igrati revanš, a ukoliko bude potrebe, i "majstoricu" četiri dana kasnije.

Iako su Banjalučani imali gol zaostatka na pauzi između dva poluvremena, po ko zna koji put uspjeli su da se vrate i u teškim trenucima po njih dođu do preokreta i trijumfa.

"To je ono što sam ja govorio otkad sam preuzeo ovu ekipu. Znam koliko ovdje ima karaktera. Svjestan sam da ovdje ima milion i jedna mana, kada je rukomet u pitanju. Ali ovakav karakter rijetko koja ekipa ima. Ovo je osma, deveta utakmica gdje se mi vraćamo, ne znam ni sam više koja gdje ginemo. Kada je najpotrebnije, ova ekipa se vrati", oduševljen je bio nakon trijumfa mladi stručnjak.

Posebno može da ga raduje činjenica da na svakoj utakmici neki drugi pojedinac "iskoči" u prvi plan.

"Uvijek neko novi 'iskoči', Mijatović je uz Ljubišića odigrao odličnu utakmicu i raduje me ta širina. Posebno mi je drago zbog njih jer znam koliko su se namučili i koliko smo utakmica ove sezone odigrali. Skidam kapu svima!"

Ipak, nije bilo lako. Kako je Mikić očekivao, tako je i bilo. Izviđač je pokazao kvalitet, poprilično namučio Banjalučane, tako da je i dalje sve otvoreno.

"Izviđač se, kao i uvijek, pokazao kao tvrd orah. Još ništa nije gotovo. Oni očekuju dvije pobjede u Ljubuškom, mi se nadamo jednom 'brejku'. Jednu prepreku smo prešli, ostala je još jedna kako bismo ostvarili cilj", naglasio je Mikić.

Borac m:tel u Hercegovinu nosi pobjedu, tako da je psihološka prednost sada sigurno na strani "crveno-plavih". Upravo je to bio cilj uoči prve utakmice - da se ostvari pobjeda, bilo kakva, te da se znatno lakše dočeka preostali susret ili dva.

"Nadam se da bi to mogao biti naš put ka osvajanju titule. Međutim, teško je Izviđač savladati u Banjaluci, a posebno u Ljubuškom. I na drugoj utakmici su nas namučili, onda su imali šut za pobjedu, sada za izjednačenje. Iscrpljujuća je ova serija, imamo sad sedam dana da se odmorimo i da proslavimo ovu pobjedu kako treba, jer nije mala stvar odigrati 52 utakmice u sezoni", poručio je Mikić.

Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Imali su "skauti" prednost u nekoliko navrata, ali nisu uspjeli da je sačuvaju, na čemu sigurno može da žali njihov trener Mario Bjeliš.

"Imali smo do 35. ili 37. minuta vođstvo, nakon čega je uslijedio pad i Borac m:tel se vratio, stekao prednost i taj pad je presudio. Na kraju, sudije su rekle da ovo nije faul za sedmerac, na posljednjih devet sekundi. Šta reći? Čestitam Borcu m:tel na pobjedi, vode u seriji 1:0 i sada je na nama da kod kuće pokušamo pobijediti i osvojiti titulu", rekao je Bjeliš.

Revanš meč na programu je naredne subote, tako da će ekipe konačno imati cijelu sedmicu za odmor.

"Ovo je već peta utakmica koja se igra svaka tri dana. Nije lako ni nama ni Borcu m:tel. Dobro će nam doći tih sedam dana da se pripremimo i osvježimo igrače", dodao je strateg Ljubušaka.

Pogledajte slavlje "crveno-plavih" sa navijačima po završetku susreta...

Komentari 3

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MILOŠ

IZVIĐAČ DOBIJA SVE DO KRAJA SEZONE NE ZNAM ČEMU TOLIKA RADOST BORCA KAD U LJUBUŠKOM NEMAJU ŠTA TRAŽITI

4 Losa...

@MILOŠ milose, Borac je vec jednom "trazio" u Ljubuskom, i dobio! Nego, kad ti "prrdvidis, ja znam da nema zime za Borac 😊

Milos

Miloše, šta bi?

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC