• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Van Gal o direktoru Junajteda: Pojma nema o fudbalu

Autor mondo.rs

Žestoka kritika na račun poslovanja kluba sa Old Traforda stiže od holandskog trenera koji je klub vodio dve sezone.

Mančester junajted ne može da se "sastavi" od odlaska Aleksa Fergusona.

Kriza "crvenih đavola" na kratko je prekinuta samo u jednoj sezoni kod Žozea Murinja kada su bili drugoplasirani i osvojili pehar Lige Evrope, ali čini se da su najveći problemi kluba na upravljačkim pozicijama gde se sukobljavaju "fudbal" i "marketing".

Viđenje situacije u Junajtedu dao je i bivši menadžer kluba Luj van Gal koji je u intervjuu za "Dejli Mejl" za neuspehe optužio direktora kluba Eda Vudvorda.

"U Bajernu su se pitali ljudi iz fudbala, to sam uvek cenio. S druge strane u Mančester junajtedu se pitao Ed Vudvord, čovek koji nema pojma o fudbalu, ceo život se bavio finansijama", rekao je uvek oštri Luj van Gal i tako praktično stao na stranu Žozea Murinja koji je bio u sukobu s pomenutim direktorom, posebno oko transfera fudbalera.

Portugalac je "vukao" na svoju stranu i tražio igrače koji nisu imali jak marketinški potencijal, poput Ivana Perišića, a te zahteve Mančester junajted nije hteo da ispuni.

"Nikako ne može biti dobra stvar za klub kada se vodi isključivo iz perspektive marketinga, zato ih ne krivim ni kada su odlučili da dovedu Žozea Murinja", ovoga puta je stao u "svoju odbranu" holandski trener pošto ga je na Old Trafordu nasledio Portugalac.

"Opet, dolazak Murinja je bio dobar i sa druge strane. To je čovek koji zna da dobije utakmicu i za Junajted su prioriteti uvek bili trofeji. Kako ih osvajaju, to nije važno".


Videćemo kako će izgledati prelazni rok Mančester junajteda ovog leta i kolika će ovlašćenja imati Ole Gunar Solskjer, odnosno da li će klub konačno angažovati sportskog direktora pošto se već mesecima pričalo o Riju Ferdinandu.

U suprotnom, realnije je da ponovo Ed Vudvord bira pojačanja na osnovu marketinškog potencijala, a ne može se reći da su na terenu Pogba i Sančez uspeli da pomognu mnogo na terenu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC