Bogosavac: Orlići mogu daleko na EP

Autor:

Miroslav Bogosavac pred nastup na Evropskom prvenstvu za mlade (do 21 godine) u Italiji i San Marinu: "Idemo korak po korak, pa...". Zašto nema Marka Grujića?

Bogosavac: Orlići mogu daleko na EP Foto: MN Press Bogosavac i Nikola Milenković

Fudbaler Čukaričkog Miroslav Bogosavac je izabran i udealni tim Suprelige za sezonu 2018/19. a selektor Goran Đorović ga je stavio na spisak reprezentacije koja će igrati na Evropskom prvenstvu za mlade u Italiji i San Marinu (od 16. do 30. juna), što je bilo i logično i očekivano s obzirom na to je bio neizostavan član selekcije tokom kvalifikacija.

"Na šampionat Evrope putujemo u najjačem mogućem sastavu, sa nama će biti i Luka Jović, Nikola Milenković... Na nama je da se što bolje uigramo, a siguran sam da možemo daleko da doguramo. Ali, prvo da se plasiramo u polufinale, idemo korak po korak", rekao je Bogosavac za sajt Čukaričkog.

Srbija igra u B Grupi sa Nemačkom, Austrijom i Danskom. Plasman u polufinale doneće reprezentacijama i odlazak na Olimpijske igre koje se 2020. održavaju u Tokiju.

"Nedostajaće nam Miladin Stevanović, žao mi je što je doživeo povredu. Ali, vidim da se oporavlja brže od svih prognoza, čini mi se kao da bi već tad mogao da bude na terenu. Vratiće se on jači nego što je bio", kaže Bogosavac o svom klupskom drugu i saigraču iz mlade reprezentacije.

Da dodamo i da je upadljivo na reprezentativnom spisku nedostaje Marko Grujić, fudbaler Herte.

"Politika" je danas objavila svoja nezvanična saznanja prema kojima je nekadašnji fudbaler Crvene zvezde "odbio poziv, uz obrazloženje da nije fizički spreman za predstojeće napore".

Međutim, dodaje list, pravi razlog je u tome što je Grujić i dalje ljut na nacionalni Savez, jer nije bio među učesnicima Mundijala u Rusiji 2018. godine.

Tagovi:

Ostale vijesti