Brzo i ukusno: Pasta sa prazilukom i parmezanom

Autor:

Zanimljiva kombinacija ukusa i odličan recept za dane kad nemate vremena za "ozbiljno" kuvanje.

Brzo i ukusno: Pasta sa prazilukom i parmezanom Foto: Guliver/Getty images, image_of_life

Isprobajte ovaj jednostavan recept za pastu koja je gotova za 15 mintua.

Sastojci:

350 grama testenine

Dva praziluka, isečena na tanke kolutiće

Dva čena belog luka, sitno iseckana

Sok i korica jednog limuna, sitno narendana

Veza svežeg bosiljka

Soli i bibera po ukusu

100 grama parmezana, rendanog

50 grama oraha, iscekanih

Priprema:

U šerpu sipajte vodu, praziluk, beli luk, koricu limuna, bosiljak, so i biber. Kad proključa, dodajte testeninu i kuvajte prema uputstvu sa kutije. Višak vode procedite, dodajte sok od limuna i parmezan, promešajte i vratite na šporet da sir počne pomalo da se topi i da se ukusi sjedine.

Pospite seckanim orasima, ukrasite listićima bosiljka i služite toplo.

Imate li vi neki dobar recept za pastu koja se brzo sprema?