• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Slukas sprečio slom Fenera!

Autor mondo.rs

Izabranici Željka Obradovića od "plus 18" pet minuta pre kraja, spali na samo koš prednosti u poslednjem minutu, kada je grčki plejmejker konačno poentirao i obezbedio pobedu.

 Efes Fenerbahče 64:68 Izvor: MN PRESS

Finale plej-ofa turske Superlige između Efesa i Fenerbahčea sada je sasvim blizu.

Oba tima u polufinalnim serijama vode po 2:0 i već u sredu, odnosno četvrtak, imaće priliku da na gostujućim terenima eliminišu Galatasaraj, odnosno Tofaš.

Međutim, Željko Obradović neće biti zadovoljan načinom na koji je njegov tim, posle 102:68 u prvom meču, došao do druge pobede - 68:64 (17:13, 17:10, 22:21, 12:20).

Fener je kontrolisao utakmicu većim njenim delom, ali se posle pogotka Ahmeta Duverioglua za 66:48 u poslednjih pet minuta desilo nešto potpuno neuobičajeno.

Tofaš je iznenadio domaćina time što je nastavio da igra maksimalno angažovano i malo po malo, napravio je seriju od čak 16:0!

Lamar Trajs 31 sekund pre kraja je smanjio na 66:64 i bila je potrebna još jedna dobra odbrana da ekipa iz Burse dođe u poziciju da izbori produžetak ili čak senzacionalni trijumf.

Međutim, Kostas Slukas po ko zna koji put je potvrdio da je ne samo jedan od najboljih igrača Fenera, nego i pravi lider. Preuzeo je odgovornost, postigao koš i ostavio Tofašu premalo vremena da nadoknadi četiri poena zaostatka.

Marko Gudurić sa 12 poena je predvodio napad branioca titule, u kome je bilo više igrača sa približno dobrim učinkom. Melih Mahmutoglu dao je 11 poena, Slukas i Nikolo Meli po 10, Nikola Kalinić devet, a Sinan Guler osam.

Kod gostiju je 16 poena ubacio iskusni Sami Mehija.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC