• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Luka je najskuplji srpski fudbaler u istoriji!

Debelo iza sebe ostavio je Nemanju Matića, a vidjećemo da li bi ove sezone mogao već da ga prestigne Sergej Milinković-Savić...

Florentino Perez odlučio je da "odriješi kesu" za napadača.

Kao podrška Karimu Benzemi, koga je Real Madrid doveo prije tačno deset godina iz Liona, stigao je vjerovatno najtalentovaniji napadač današnjice Luka Jović koji bi "kraljevskom klubu" trebalo da potraje bar približno koliko i Francuz.


Barselona nije htjela da ide iznad određenih uslova, Real Madrid je bio konkretniji, tako da je već 4. juna sa zadovoljstvom mogao da saopšti lijepu vijest svojim navijačima.

Zvanični podaci o obeštećenju nisu objavljeni, ali "Marka" je došla u posjed informacija koje govore da je Real Madrid za Jovića izdvojio 65 miliona evra, s tim da je pet miliona kroz klauzule i sljedovaće Frankfurtu ukoliko Srbin bude igrao dobro.

Ovim transferom Jović je ujedno postao i šesti najskuplji igrač u istoriji "kraljevskog kluba" iza Bejla (101), Ronalda (94), Zidana (78), Džejmsa Rodrigeza (75) i Kake (67)...

...ali tu nije kraj!

Na listi najvrijednijih transfera srpskih fudbalera iskočio je na prvu poziciju "debelo" ispred Nemanje Matića koji je postao rekorder u sezoni 2017/18 kada je Mančester junajted za njega platio Čelsiju oko 45 miliona evra.

Treću poziciju sada zauzima Aleksandar Mitrović koga je Fulam platio Njukaslu 30 miliona evra, dok je četvrtoplasirani Lazar Marković (iz Benfike u Liverpul - 25 miliona evra).

Nemanja Matić se još jednom pojavljuje u TOP5 za transfer iz Benfike u Čelsi (25), istu sumu platila je i Parma kada je Savo Milošević dolazio iz Saragose, dok su preko 20 miliona plaćeni i Aleksandar Kolarov i Nikola Maksimović.

"Ponavljanje" je i sa Aleksandrom Mitrovićem koji je pri prvom prelasku u Premijer ligu, iz Njukasla u Anderleht, plaćen 18,5 miliona, dok je pola miliona manje izdvojio Lacio za Sergeja Milinković-Savića kada je prešao iz Genka. Upravo je SMS igrač koji bi u narednim nedjeljama ili mjesecima mogao da ugrozi Luku Jovića na prvoj poziciji pošto predsjednik kluba Klaudio Lotito ne planira da ga pusti za manje od 100 miliona evra.

Prethodne sezone se čak i on povezivao sa Real Madridom...

View this post on Instagram

#breaking @lukajovic je "kraljević"! Klubovi iz Frankfurta i Madrida dogovorili su transfer i srpski reprezentativac od sledeće sezone nosiće dres evropskog velikana! Ajntraht je zvanično potvrdio da je sa madridskim klubom dogovorio sve detalje oko prelaska srpskog reprezentativca i da će on od sledeće sezone nastupati na "Santjago Bernabeu". Ubrzo nakon što je nemački klub potvrdio rastanak sa Jovićem i Real se pohvalio dovođenjem novog igrača objavom na društvenim mrežama.. Jović bi trebalo da potpiše petogodišnji ugovor, a finansijski detalji ugovora nisu objavljeni, iako je "Marka" prenela da je ukupan transfer "težak" 60 miliona evra. Luka Jović je u nedavno završnoj sezoni, najuspešnijoj u karijeri, postigao 27 golova na 47 utakmica, od čega je deset puta bio strelac u Ligi Evrope i jedan od najzaslužnijih što je Ajntraht izborio plasman u polufinale tog evropskog takmičenja. Jović, rođen pre 21 godinu u Bijeljini, fudbalsku karijeru je počeo u Crvenoj zvezdi, 2016. je prešao u Benfiku, a godinu dana kasnije stigao je u Ajntraht. Član je i reprezentacije Srbije sa kojom je nastupao na Svetskom prvenstvu u Rusiji prošle godine. @realmadrid #realmadrid #transfer #jovic #lukajovic #mondosport

A post shared by MONDO Sport (@mondorssport) on

Luka Jović je u nedavno završnoj sezoni, najuspešnijoj u karijeri, postigao 27 golova na 47 utakmica, od čega je deset puta bio strelac u Ligi Evrope i jedan od najzaslužnijih što je Ajntraht izborio plasman u polufinale tog evropskog takmičenja. Veruje se da bi njegova cena dodatno porasla posle Evropskog prvenstva za mlade, što je Real preduhitrio.

Ipak, zaključno sa Lukom Jovićem, pet srpskih igrača nosilo je dres najtrofejnijeg kluba iz Španije - Milan Janković, Predrag Spasić, Dejan Petković i Perica Ognjenović.

Jović je već treće pojačanje Real Madrida za narednu sezonu, prethodno su već dogovoreni Rodrigo (Santos) i Militao (Porto), a u narednim nedjeljama trebalo bi da budu završena još dva visoka i važna transfera za "los blancose" pošto se vode intenzivni pregovori sa Čelsijem oko Edena Azara i sa Lionom oko Ferlana Mendija.

Ukupan trošak Reala na pomenuta tri pojačanja već je 160 miliona evra, a teško da će potrošiti manje od 300 ako uspiju da dovedu koga su planirali...

To ujedno znači i odlaske "ispod cijene" igrača na koje Zinedin Zidan ne računa, ali će i to biti komplikovano pošto ih je Real Madrid vezao "jakim" ugovorima koje drugi klubovi ne žele da ispoštuju, što bi moglo da napravi problem pri finansijskom fer-pleju.

Ako im i budu zabranjeni transferi u jednom-dva prelazna roka, ne moraju u Realu mnogo da brinu pošto su se nakupovali talentovanih igrača od 2017. godine.

Potrebno je još samo da "sazriju" na "Santjago Bernabeuu".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC