• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sava Ranđelović: Naježim se kad se setim Arene

Autor mondo.rs

Vaterpolista Srbije Sava Ranđelović uoči finalnog turnira Svetske lige u Beogradu za MONDO: "Biće velika borba, meso u meso, ali uz publiku možemo do olimpijske vize".

 Sava Ranđelović intervju MONDO Naježim se kad se setim Arene Izvor: MN PRESS
Sava Ranđelović
Izvor: Mondo/Goran Sivački

Bogata je riznica Save Ranđelovića. Od ulaska u reprezentaciju 2014, posle odlaska Vanje Udovičića u politiku, rođeni Nišlija je osvojio 11 zlatnih medalja i bronzu na SP u Budimpešti 2017. i Svetskom kupu 2018. Praktično, ima najsjajnija odličja sa svih takmičenja, od Olimpijskih igara 2016, svetskog prvenstva 2015, evropskog šampionata 2014, 2016. i 2018. godine, Svetskog kupa 2014, Mediteranskih igara 2018…

U julu će napuniti 26 godina, dakle, vreme je tek pred njim.

"Naravno da prija takav skor medalja. Igram u sjajnoj generaciji velikih igrača i ljudi i ponosan sam na urađeno. Ali, medalje su jedno, obaveze i izazovi nešto sasvim drugo. Mi smo u Barseloni pokazali da smo i dalje gladni velikih rezultata i motiv za naredna takmičenja je ogroman", kaže vaterpolista kluba OSC iz Budimpešte.

Sava je krenuo u Nišu, nastavio u ŽAK-u iz Kikinde a onda sa Crvenom zvezdom stigao do Lige šampiona, Superkupa i dve "duple krune". Nastavio je karijeru u Breši, sada je oslonac mađarskog vicešampiona.

"Nema mnogo vremena za odmor od klupskih obaveza, Naporna je sezona, ogroman broj utakmica, ono najteže tek predstoji. Pred nama je veliko takmičenje u Beogradu, želimo olimpijsku vizu".  

 Ima Ranđelović iskustva sa ovakvog takmičenja. Bio je član ekipe koja je u Bergamu u finalu sa Hrvatskom izborila odlazak na Olimpijske igre u Rio de Žaneiro.

"Tačno je da ima popravnog i da će sastavi koji ne budu slavili u Beogradu moći da se isprave na svetskom i evropskom prvenstvu, odnosno kvalifikacionom turniru. Međutim, cilj sezone je prvo mesto u Beogradu. Skinuli bi teret, mogli bez opterećenja da igramo naredna takmičenja. Niko ne sumnja da ćemo biti učesnici takmičenja u Tokiju. Bilo bi sjajno da sve završimo kod nas".

Konkurencija je jaka.. Ne potcenjuje vanevropske zemlje ali ističe: "Pitaćemo se mi, Hrvati, Španci i Mađari. Znaju Australijanci i Japanci da budu nezgodni ali ne verujem da mogu da stignu do kraja. Mađari dolaze kao najbolja svetska selekcija u izboru FINA, Hrvati su aktuelni svetski prvaci, Španci evropski vicešampioni. Kvalitet visok, rivali za respekt ali i mi imamo adute".

U ulozi beka vodiće veliku borbu sa protivničkim centrima. I pravila su drugačija.

"Nadam se da ćemo se privići na nova pravila. Sve rivale odlično poznajem, Hrvati imaju dvojicu sjajnih igrača na tom mestu Lončara i Vrlića, ni ostali centri nisu slabiji. Očekuje nas velika borba, bez pardona, meso u meso", kaže Sava.

Još jedan adut je na srpskoj strani.

"To su tribine. Naježim se i sada kada se setim Arene i Evropskog prvenstva 2016. I na Tašu očekujem pune tribine, napraviće se atmosfera koja će nam biti vetar u leđa. Pokazaće se da za 'delfine' Srbija navija i to će nam biti dodatni motiv. Imamo pravo da budemo optimisti i da se 23 .juna uveče radujemo olimpijskoj vizi".

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC