• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rekord karijere Stefa Karija i ubedljiv poraz šampiona!

Autor mondo.rs

Voriorsi će do noći između petka i subote čekati vesti o Durentu i Tompsonu, jer bez obojice... ne izgleda dobro.

Stefen Kari postigao je 23 poena do poluvremena, 39 do kraja treće četvrtine, na kraju pomerio rekord plej-of karijere na 47 poena, uz osam skokova i sedam asistencija, ali je to bez Kevina Durenta, Kleja Tompsona i Kevona Lunija bilo dovoljno samo za ubedljiv poraz u trećoj utakmici NBA finala.

Hladni, mirni, staloženi i precizni, Toronto Reptorsi odigrali su izvanredno, odgovorili na "brejk" šampiona i povela 2:1 u seriji pred 19.596 navijača u "Oraklu", koji će - možda - poslednji put ući u ovu dvoranu u noći između petka i subote kada će biti odigran četvrti meč finalne serije.

Do tada, Golden Stejt Voriorsi sa nestrpljenjem će čekati vesti o eventualnom povratku Durenta ili Tompsona, jer je bez ne izgleda dobro - 109:123, uz 30 poena Kavaja Lenarda, 23 Kajla Laurija, 18 Paskala Siakama, 18 Danija Grina i 17 Marka Gasola.

"Ništa... Pobedićemo u četvrtoj utakmici, otići ćemo u Toronto i pobediti u petoj, vratiti se u 'Orakl' i pobediti u šestoj, a onda ćemo slaviti. Biće zabavno", rekao je sa osmehom Drajmond Grin posle utakmice, kada je upitan da li postoji plan za slučaj da se ni Durent, ni Tompson, ni njihovih 50-ak poena u proseku ne vrate do kraja serije.

OVO JE SASTAV AMERIKANACA ZA MUNDOBASKET


Petorka trenera Nika Nursa ubacila je 106 poena i apsolutno kontrolisala tok utakmice, iako je prkosni Kari odbijao da se preda sve do bolne trojke omalenog rezerviste Freda Vanvlita, preko ruke Drajmonda Grina, za 105:118 na 1:39 do kraja.

Stiv Ker, trener dvostrukih uzastopnih prvaka koji igraju peto finale u nizu za četvrtu titulu, povukao je tada Karija i ostale startere sa parketa, a ostali starteri skupa ubacili su 36 poena - 11 manje od lidera ekipe.

Grin i Andre Igodala pomagali su Kariju u mahnitoj jurnjavi za Torontom u drugom poluvremenu, uprkos tome što se svaki prilazak Voriorsa na 7-9 razlike završavao uglavnom trojkom na suprotnoj strani - dva puta Grin, jednom Lenard, jednom Lauri, jednom Gasol, jednom Vanvlit ili blokadom pod košem - ukupno 11 puta, od čega samo Serdž Ibaka pet.



Grin je ubacio 17 poena, Igodala 11, dok su se Demarkus Kazins i Šon Livingston potrudili da "naglase" koliko je Golden Stejt bio hendikepiran u ovom duelu - postigli su po četiri poena.

Posebno je nemoćno delovao "Bugi" Kazins, kog je Gasol "razneo" na oba kraja igrališta, a Ibaka dokusurio ulaskom u četvrtoj četvrtini, kada je podelio još dve rampe i postigao važne poene na drugoj strani.

GSWTOR G3
Izvor: YouTube



Dok se za Lunija zna da neće igrati do kraja sezone, Tompson je blizu nastupa u subotu rano ujutru, dok Durent ostaje enigma utoliko što su Voriorsi odmah po njegovom izlasku sa parketa u četvrtoj utakmici polufinala konferencije sa Hjuston Roketsima saopštili da se ne radi o teškoj povredi.

Ispostavilo se da je strelac 34,2 poena u ovom plej-ofu propustio kraj serije sa Hjustonom, kompletnu sa Portland Trejblejzersima i najmanje tri utakmice velikog finala.



Tompson je ove sezone ubacivao 21,4 poena u "Oraklu", međutim njegovo odsustvo odrazilo se u velikoj meri i na igru u odbrani.

Ovaj vanserijski šuter po pravilu "drži" opasnijeg od bekova protivničkih ekipa, s tim da su u trećoj utakmici svi bili opasni - Lauri je posle sedam i 13 poena u Torontu ubacio 23 u Ouklendu, Grin posle 11 i osam poena stigao do 16, dok je Vanvlit nastavio da "donosi" sa klupe - 11 poena, tri skoka, dve sistencije, tri ukradene lopte i 33 minuta jurcanja za Karijem.



Do trenutka kada je postao otac, omaleni plejmejker beležio je četiri poena u proseku uz šut 20/78, odnosno 25,6 odsto iz igre.

Od kada je postao ćale - 15,2 poena, 33/58, odnosno 57,1 odsto iz igre, uz pozitivan plus/minus indeks deset poena!

Može li neko da kaže da nije bitno?

Rezultati:

(2) Golden Stejt - (1) Toronto 109:123, u seriji 1:2
/Kari 47, 8 sk, 7 as - Lenard 30, 7 sk, 6 as, 2 bl, Lauri 23, 4 sk, 9 as/

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC