• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Zmajevi" započeli "Operaciju Bjelorusija"

Autori mondo.ba Autori Fena

Rukometna reprezentacija BiH okupila se u Tuzli, gdje će se pripremati za susret 5. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine protiv Bjelorusije, koji će biti odigran u dvorani "Mejdan" 12. juna (20.00 sati).

Selektoru Bilalu Šumanu javilo se dvadesetak rukometaša, nekolicina će se reprezentaciji priključiti naknadno, dok će zbog povreda izostati četvorica igrača.

Igrači koji nastupaju u Njemačkoj tek u ponedjeljak uveče će se pridružiti reprezentaciji.

"Zbog povreda neće igrati Vladimir Vranješ, Marko Tarabokija, Marin Vegar i Tomislav Nuić. Pozvali smo dva nova igrača, Sašu Puljizevića (30, srednji bek, Riihimaen Cocks, Finska) i Gafara Hadžiomerovića (29, kružni napadač, Csurgoi, Mađarska). Radićemo dva puta dnevno, osim na dan utakmice, u kojoj očekujemo pobjedu i dobru poziciju uoči žrijebanja grupa za EP. U svakom slučaju, nije nam cilj samo grupna faza, nego da prođemo u drugi krug", izjavio je selektor Bilal Šuman.

Reprezentacija je pripreme počela ranije nego obično, što ukazuje na pažnju koju bh. selekcija pridaje susretu s jakom ekipom Bjelorusije.

"Ovo nam je najbitnija utakmica u kvalifikacijama. Ako pobijedimo, sigurno smo na Evropskom prvenstvu. Moramo se maksimalno fokusirati na meč i dobro se pripremiti, posebno u glavama, jer je kraj sezone i mnogi igrači su se opustili. Želimo se pobjedom odužiti navijačima koji nas uvijek sjajno bodre", rekao je Senjamin Burić.

Poslije kraće pauze zbog povrede, u reprezentaciji je ponovo Alen Ovčina, rođeni Tuzlak, koji će imati posebnu podršku navijača u "Mejdanu".

"Važno je da pobijedimo Bjelorusiju i da se plasiramo na Evropsko prvenstvo, a ne da čekamo ishod ostalih utakmica. Neće biti lako, ali uz pomoć publike i dobru igru mislim da možemo ostvariti pobjedu", rekao je Ovčina.

Posljednji su se "zmajevima" priključili kapiten Nikola Prce i Ivan Karačić.

Vidno su bili raspoloženi, ali sinoć nisu izašli na parket male dvorane "Mejdana", gdje su se ostali igrači zagrijavali pod nadzorom profesora Murisa Đuga, a zatim su "razgibavanje" nastavili igrajući mali fudbal.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC