"BL bajk" i u Obilićevu

Autor:

Novi terminal gradskog servisa za iznajmljivanje bicikala "BL bajk" danas je pušten u funkciju na ukrštanju banjalučkih ulica Cara Lazara i Krfske u banjalučkom naselju Obilićevo.

1
A- A A+
bl bike, bicikli, bicikl, bike shering, nextbike Foto: Mondo/Dušan Volaš

Načelnik gradskog Odjeljenja za saobraćaj i puteve Slaviša Sandić naveo je da je peti terminal lociran uz istočni tranzit, u blizini gradilišta novog dijela ove saobraćajnice i novog kilometra bicisklističkih staza.

On je naveo da ovaj sistem trenutno ima 1.080 korisnika, a očekuje se da će ovaj broj biti znatano povećan tokom ljetne sezone.

"Naše analize pokazuju da je najveći broj korisnika `Bl bajka` u jutarnjim i popodnevnim časovima, kada ljudi idu i vraćaju se sa posla. To je upravo bila naša namjera da stimulišemo ovu vrstu prevoza, a da se manje koriste automobili", rekao je Sandić.

On je dodao da je strateški cilj gradske administracije da svako banjalučko naselje dobije po jedan ovakav terminal.

"Na ovoj lokaciji uskoro završavamo izgradnju biciklističkih i pješačkih staza na potezu do Rebrovačke crkve. U međuvremenu, biće okončani i radovi na izgradanji nedostajućeg dijela Istočnog tranzita u pravcu novog mosta, tako da očekujemo značajan broj novih korisnika ove usluge", rekao je Sandić novinarima.

Stanice "BL bajka" dostupne su i u centru grada - u Ulici kralja Petra Prvog Karađorđevića, preko puta zgrade Gradske uprave, zatim kod Vodenog parka "Akvana", te u Ulici Majke Jugovića kod Studentskog centra "Nikola Tesla" i u Parku Mladen Stojanović.

Ostale vijesti