• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bjeliš: Borac iskusniji, ali više želimo titulu

Autori mondo.ba Autori Fena

Rukometaši Izviđača se nadaju da će u subotu izboriti "majstoricu" protiv Borca m:tel u finalu plej-ofa rukometnog prvenstva Bosne i Hercegovine.

 Mario Bjeliš pred Izviđač - Borac, 2. meč finala plej-ofa Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Ljubušaci u subotu dočekuju Borac m:tel u drugom meču finala plej-ofa i nadaju se pobjedi i trećoj utakmici, takođe pred njihovim navijačima, koja će onda odlučiti šampiona.

"Nakon prve utakmice svi su pričali je li bio sedmerac ili nije, ali sve to sada nije bitno. Borac vodi 1:0 u seriji, a mi smo proteklih dana učinili sve da se što bolje spremimo. Ekipa će dati sve od sebe da tu utakmicu pobijedimo i ja se nadam da će tako biti", rekao je trener Izviđača Mario Bjeliš.

Dodao je da na početku sezone niko nije gledao na mladu ekipu Izviđača kao na ozbiljnog pretendenta za naslov.

"Svi su govorili da ćemo da ispadnemo puno ranije, i u Kupu BiH, i u prvenstvu. Ali, mi se nismo obazirali na te priče. Mi smo radili, radili i samo radili, i evo, ovo nam je drugo finale ove sezone. Borac je iskusniji, možda će to na kraju presuditi, ali sigurno nemaju veću želju od nas da dođemo do titule", poručio je Bjeliš.

Trener "skauta" pozvao je ljubitelje rukometa da dođu u subotu na utakmicu te da svih 60 minuta glasnim navijanjem podrže njegove izabranike. Ovo će biti četvrti susret aktualnog prvaka - Izviđača i šampiona od prije dvije godine - Borca u posljednjih mjesec dana.

U finalnim susretima Kupa BiH Borac je slavio pobjedu u Ljubuškom 23:22, dok je u revanšu u Banjaluci bilo neriješeno 21:21. U prvom susretu finalne serije prije sedam dana ponovno su bili uspješniji Banjalučani 25:23.

U slučaju da Izviđač bude bolji u subotu, o prvaku će odlučivati "majstorica" koja bi se igrala u srijedu, 12. juna, ponovno u Ljubuškom.

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Sarkozić

Dečko dragi, pa ni ti sam ne vjeruješ u to što si rekao....AJ Borac... šampioni....

MILOŠ

TITULU OSVAJA SJAJNI IZVIĐAČ

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC