• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Proradila holandska mašina - finale!

Autor mondo.rs

"Lale" pobedile Englesku 3:1 (1:1, 0:1) posle produžetaka i plasirale se u finale Lige nacija, gde će u nedelju igrati protiv Portugala.

Opet su na velikoj sceni!

Posle devet godina Holandija će igrati jedno veliko finale. Nije uspela u Južnoj Africi 2010. da iz trećeg pokušaja stigne do prve titule prvaka sveta. U Brazilu je stala u polufinalu i morala je da se zadovolji trećim mesto. Na šampionatima Evrope igrala je sporednu ulogu ili je uopšte nije igrala, jer u Poljskoj i Ukrajini ispala u grupi, a do Francuske nije ni stigla.

Nije je bilo ni u Rusiji na Mundijalu...

Ipak, godinu dana kasnije "lale" su sredile reprezentaciju, izbacile nekoliko supertalentovanih igrača i stigle do novog finala. U nedelju će, na stadionu Dragao u Portu (20.45), igrati za titulu prvog osvajača trofeja Lige nacija protiv domaćin Portugala.

Holandija je pobedila Englesku 3:1 (1:1, 0:1), nakon 120 minuta bespoštedne igre u Gimaraešu.

Iako je dobro počelo za Engleske, "gordi Albion" je posle Svetskog prvenstva u Rusiji i u Portugalu stao u polufinalu. Pritisak 20.000 navijača koji su doputovali sa Ostrva i ovaj put je bio preveliki za tim Gareta Sautgejta.

Englezi su poveli iz opravdano dosuđenog penala u 32. minutu. Klemen Tarpin je svirao faul pošto je Matijas de Liht neoprezno startovao. Markus Rašford je bio siguran. 

Holandija je ipak u 73. minutu izjednačila posle kornera i situacije u kojoj se najboje snašao upravo momak koji je bio kriv za vođstvo protivnika - Matijas de Liht.

A, onda se dogodio presudni momenat na meču. Brojni Englezi bučno su u 83. minutu proslavljali novo vođstvo svog tima. Međutim, čekao se VAR. Ni na usporenom snimku nije se moglo zaključiti da li strelac je Džesi Lingard bio ofsajdu.

Međutim, uz pomoć asistencije iz VAR sobe pogodak je poništen!


Meč je potom otišao u produžetke, u kojima je Holandija bila bolji rival. Prvo je Kajl Voker zatresao svoju mrežu u 97, da bi Kvinsi Promes u 114. minutu postavio konačan rezultat.  Zanimljivo, drugi gol "lala" dogodio se posle niza grešaka fudbalera Engleske... Uz dosta sreće za narandžaste i nesreće za bele.

Dovoljno da "Albion" opet stane u polifinalu... 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC