• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đoković i Tim nastavljaju u subotu!

Autor mondo.rs

Drugo polufinale Rolan Garosa, između Novaka Đokovića i Dominika Tima, prekinuto zbog kiše i vjetra pri rezultatu 1:1 u setovima i 3:1 za Austrijanca. Nastavak u subotu, definitivna je odluka organizatora.

Novak Đoković i Dominik Tim moraće i u subotu na teren, a pobjednik će se za titulu na Rolan Garosu boriti već u nedjelju protiv Rafaela Nadala.

Španac je ekspresno, ali po takođe vrlo lošem vremenu, pobijedio Rodžera Federera u prvom polufinalu odigranom u petak. Zatim su na teren izašli Srbin i Austrijanac i uz dosta problema nekako dogurali do polovine trećeg seta, kada su organizatori drugog gren slema u sezoni odlučili da usljed nevremena, praćenog kišom i vjetrom, po drugi put prekinu meč.

Nakon sat vremena stigla je i definitivna potvrda - Đoković i Tim nastaviće duel za finale u subotu. Austrijanac ima prednost brejka u trećem setu, vodi 3:1, dok je rezultat po setovima 1:1 - 6:2, 3:6.

UŽIVO:

Novak Đoković na dva koraka je od istorijskog uspjeha. Nedostaju mu još dve pobjede da postane prvi u istoriji koji je dva puta uspijevao da objedini sva četiri grend slema.

Vimbldon, US Open i Australijan Open su već spakovani, a za nevjerovatan podvig srpskom teniseru preostaje da savlada Dominika Tima u polufinalu, a potom i Rafaela Nadala u finalu.

Bez sumnje, pred prvim igračem svijeta je pakleno težak zadatak. Najbolji iz plejade mladih tenisera, Austrijanac koji je prošle godine izgubio finale u Parizu (jedino do sada na GS) i "kralj šljake", neprikosnoveni Nadal, koji u karijeri ima samo dva poraza na Rolan Garosu. Prvi od Robina Soderlinga i drugi upravo od Đokovića…

Nadal ponovo "počistio" Federera u Parizu!

Đoković i Tim deseti put odmjeriće snage na stadionu "Filip Šatrije". Srbin je ostvario sedam pobjeda, dok je Austrijanac bio bolji dva puta.

Njih dvojica su do sada odigrala i dva meča na Rolan Garosu. Prvi, 2016. kada je Nole i osvojio jedini trofej na čuvenom turniru, pripao je Srbinu maksimalnim rezultatom. Godinu dana kasnije Tim se revanširao istom mjerom.

Posljednji duel dvojica sjajnih tenisera imala su u maju u Madridu i Đoković je slavio 2:0. Prije nešto više od godinu dana Dominik je bio bolji u Monte Karlu 2:1.

Početak duela planiran je za 15.50.

IZ MINUTA...

III SET

18.27 - Meč se nastavlja u subotu!

Organizatori su saopštili da meč neće biti nastavljen pre 18.15. Međutim, veliko je pitanje da li će se uopšte danas privesti kraju. Tamno sivi oblaci nadvili su se nad terenima Rolan Garosa, tribine stadiona "Filip Šatrije" su prazne, a teren je prekriven.

- Duel je ponovo prekinut zbog kiše. Prošli prekid nije dugo trajao, a vidjećemo koliko će ovaj...

BREJK za TIMA!

1:3 - Ovaj put nije bilo spasa za Noleta. Tim zaista igra izvanredno i prava je šteta što očajno vrijeme kvari spektakl u Parizu.

1:2
- Rasplamsala se borba, nema više lakih poena. Iako je rezultatski Tim dobio ubjedljivo treći gem, nije mu bilo lako. Morao je da igra svoj najbolji tenis.


1:1 - 
Velika borba u drugom gemu na servis Novaka Đokovića. Vidjeli smo jedan fenomenalan poen Dominika Tima. Uspio je nekoliko puta da se odbrani od udaraca Srbina na mreži, a onda da pošalje drop-šot kakav se rijetko viđa. Da nevolja po Noleta bude veća, Tim je tim udarcem zaradio brejk loptu. Međutim, psihološki rat pripao je Đokoviću. Nekoliko strpljivih udaraca, a malo i uz pomoć vjetra, bilo je dovoljno za 1:1.

0:1 - Novak je imao dobijen prvi poen, ali se Tim na volšeban način izvukao. U naredna tri poena nije imao nikakav problem i lagano je stigao do prednosti na početku trećeg seta.


II SET

6:3 - SET!

E, to je već Novak Đoković sa ovogodišnjeg Rolan Garosa!

Pauza od nekoliko minuta mu je zaista mnogo značila da se vrati u meč i to je na svojoj koži osjetio Dominik Tim. Đoković je dobio samopouzdanje i na servisu, izgubio je jedan poen u posljednja tri gema kada je loptica prvo kod njega, a sada je i sa dva asa potvrdio brejk iz prethodnog gema. Imamo meč...

5:3 - BREJK!

Vidjelo se iz "aviona" da je Novak na mnogo višem nivou, da je zaboravio sve probleme i odmah se to odrazilo na igru na terenu. Bekhend je proradio, iako ga Tim napada, ali Srbin je odigrao najbolji gem na protivnikov servis od početka.

4:3 -
I ponovo perfektan gem za Đokovića, ovo je nadamo se naznaka još bolje igre...

3:3 -
Tim je ipak uspio da izjednači rezultat u drugom setu.

Uspio je Đoković da osvoji dva poena po povratku s pauze, potom i da odvede meč do "djusa", ali je Tim ponovo odigrao dobro i pripao mu je ovaj gem.

Nemogući uslovi da se igra tenis, kiša, vjetar, oluja... Donijeta je odluka da se meč prekine, a za sada ostaje nepoznato i da li će biti nastavljen danas ili će biti pomjeren za subotu.

U trenutku prekida Tim je vodio 30:0 u šestom gemu drugog seta.

Nije "navučena" mušema preko terena što možda znači da će meč biti nastavljen brzo.

I nastavljen je poslije desetak minuta...


3:2 - Bravo!

Možda i najbolji gem Đokovića od početka meča. Evidentno je da srpski as polako zaboravlja na sve probleme na terenu i da podiže svoj nivo igre, a samopouzdanje je konačno "skočilo" odličnim smečom kojim je završio peti gem ovog seta.

2:2
- Još jedan brz gem Tima!

- Odnos u osvojenim poenima do sada 33:21 u korist Tima.

ČUPAVO JE BILO!

2:1 - 
Loša igra Novaka Đokovića na početku gema! Nikako da se opusti, dosta je bio stegnut… Sve to majstorski koristi Dominik Tim i ako se ovako nastavi gledaćemo reprizu duela iz 2018. Poslije dvije brejk prilike za Austrijanca, Nole je shvatio da je vrag odnio šalu i u najtežim trenucima uspio da spasi gem.

1:1 - Tim je nastavio silovito, poveo 30:0, ali se "probudio" i Đoković, nije mu dozvolio da lako stigne do izjednačenja. Ipak, Austrijanac je poslije 30:30 odigrao dva vrlo dobra poena i stigao do 1:1.

1:0 - Gem kakav je trebao Novaku, bez izgubljenog poena. Šok u prvom setu trajao je 27 minuta...

I SET

2:6
- Ekspres Tim!

Razgovor Novaka i supervizora na pauzi:

Novak mu je rekao: "Hoćemo li morati da igramo po ovom tornadu?"

Supervizor: "Izgleda da ćete morati da igrate po tom tornadu..." 

BREJK za Tima!

2:5
Sve stiže Austrijanac i to polako počinje da nervira Đokovića. Bekhend mu je stao i sve češće gledamo lopticu u autu. Takođe, ne ide mu ni prvi servis, svega 54 odsto ubačenih do sada. Tim je lako stigao do 0:40, a potom i do brejka broj dva!


- Osvojeni poeni na mreži - Novak: 1/6, Tim: 1/1!

2:4
-
Ne posustaje Tim! Kreće se odlično, precizno udara lopticu i malo prostora ostavlja Đokoviću. Dominik je osvojio šest gem bez izgubljenog poena, a nije bilo ni dugih.

2:3 -Poslije dužeg vremena Đoković je lijepo izgradio osvojen poen. A, onda, ponovo sjajna igra Đokovića, dobra defanziva Tima i velika greška Srbina, koji je uspio da ispuca lopticu u aut na mreži. Stabilizovao je Đoković igru i mnogo lakše osvaja poene.


- Nadal je dobio Federera za dva sata i 34 minuta - 6:3, 6:4, 6:2.


- Počinje meč, Novak prvi servira, ali vjetar zadaje velike probleme.  

1:3
-
Dominik igra odličan tenis i Novak za sada ne uspijeva da pronađe rješenje za sjajne poteze četvrtog igrača svijeta. Vrlo lako je stigao do velike prednosti u gemu u kojem je potvrdio brejk. Nekoliko lijepih poteza austrijskog igrača i grešaka Đokovića dovoljno za materijalizaciju prethodno oduzetog servisa Đokoviću.

- Nastavlja se! Servira Tim.

- Razgovor među zvaničnicima turnira oko toga da li da se duel nastavi. Kiša i vjetar prave ozbiljne probleme.

BREJK za Tima!

1:2 - Austrijanac je prvi poen oduzeo Đokoviću na početku trećeg gema. Već poslije naredne greške i ispucanog forhenda u aut, Novak se suočio sa prvim problemom u polufinalu. Odličan je bio Tim, sjajno se branio i iskoristio izlazak našeg igrača na mrežu. Dominik je dobio dve brejk šanse… Prvu je pretvorio u BREJK!


- Kiša pojačava, tribine su poluprazne...

1:1 - Tim je prvi poen osvojio na prvi servis. Loptica je išla uz "T" liniju, a Novak nije spremio svoj prepoznatljiv ritern. Odmah je srpski teniser osvojio poen na Timov servis, ali je Dominik odigrao vrlo dobro naredna dva poena i stigao nadomak prvog gema i izjednačenja. Servisom je na kraju to i uspio.

1:0
Već kod prvog poena vidjeli smo 19 udaraca! Pripao je Srbinu poslije neiznuđene greške, a odmah zatim je Đoković upisao prvi as. Najbolji srpski teniser stigao je do 40:0 poslije lošeg riterna Tima. Sjajan početak Novaka.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC