• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Crna Gora - Kosovo: Ne igraju zvezdaši?

Autor mondo.me

Tandem iz Crvene zvezde u reprezentaciji Crne Gore se susreće sa pritiscima pred meč sa takozvanim Kosovom, saznaje MONDO.

 Crna-Gora-Kosovo-kvalifikacije-za-Evropsko-prvenstvo-2020 Izvor: MONDO/Gordana Bojanić
Izvor: MONDO/Gordana Bojanić

/tekst priredila podgorička redakcija MONDA/

Selektor crnogorske fudbalske reprezentacije Ljubiša Tumbaković ima problema oko sastava tima pred meč sa takozvanim Kosovom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. godine, u petak uveče pred praznim tribinama u Podgorici.

Pored Stevana Jovetića, Stefana Savića i Luke Đorđevića koji neće igrati zbog povreda, Tumbaković verovatno neće moći da računa i na Nikolu Vukčevića, dok je pod znakom pitanja tandem iz Crvene zvezde - Mirko Ivanić i Filip Stojković.

Doduše, desni bek Crvene zvezde nije ni bio planiran da počne utakmicu…

Nikola Vukčević, najskuplji igrač u istoriji Levantea ima problem sa listom, poslednjih par treninga nije radio punim intezitetom, pa je pod velikim znakom pitanja. Ukoliko uspe da se oporavi, zauzeće mesto u sredini umesto Aleksandra Šćekića iz Partizana.

Ivanić je bio u zamislima Tumbakovića, ali jaki pritisci iz Srbije i od navijačkih frakcija bi mogli da utiču na to da ne počne meč protiv Kosova. I Stojković je pod istim pritiscima. Uostalom, i ostali igrači iz Srbije, baš kao i selektor imaju pritiske iz svoje zemlje, ali mnogo manje inteziteta od Ivanića i Stojkovića.

Srbija, kao što je poznato, ne proznaje Kosovo kao nezavisnu državu (koja se samoproglasila za tako nešto), ali je Crna Gora priznala nezavisnost Kosova još 2008. godine. Politički predstavnici Crne Gore i tzv. Kosova dobro sarađuju, a nedavno je predsednik Vlade Crne Gore Duško Marković bio svečani gost na otvaranju autoputa Priština - Severna Makedonija.

Ukoliko ipak Tumbaković i Fudbalski savez Crne Gore uspeju da izdrže sve pritiske, Ivanić bi mogao da uskoči u startnih 11 umesto Jovovića.

Kako stvari sada stoje, ovako bi trebalo da izgleda startnih 11 crnogorskog tima:

Mijatović - Marušić, Kopitović, Simić, Vešović - Kosović, Šćekić, Jovović, Janković - Bećiraj, Mugoša!

"Iskustvo me naučilo da svaki pritisak smanji učinak. Trudim se da pritisak svedem na minimum. Da ga nema. Komponente koje su važne su da želimo, hoćemo i možemo. Da se bodrimo, da budemo jedinstveni. To su elementi koji treba da rezultiraju, ako smo bolji", poručio je selektor Ljubiša Tumbaković, svestan da je pritisak uvek tu...

"Čim imaš za cilj da ideš na Evropsko prvenstvo, onda imaš pritisak da napraviš rezultat. Ali, to treba da se svede na minimum". 

Tumbaković je otkrio zanimljiv detalj sa žreba u Dablinu kada su određivane kvalifikacione grupe:

"Jedan od njihovih zvaničnika (tzv. Kosovo) mi je tada rekao da su sigurni učesnici Evropskog prvenstva. Dobro je što dolaze sa takvom ambicijom. To je dodatni motiv za naše igrače".

OČEKIVANJA U PODGORICI PRED CRNA GORA - KOSOVO

Crna Gora - Kosovo: Kakva su očekivanja navijača?
Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

Fudbalska reprezentacija tzv. Kosova je sa "nabildovanim" samopouzdanjem stigla u Podgoricu - Švajcarac Bernan Šalan je pronašao dobitnu formulu, osvojio prvo mesto u grupi 3 Lige D Lige nacija, vezao 12 utakmica bez poraza (osam pobeda, četiri remija)...

I 67-godišnji selektor Kosova je spreman da se isprsi večeras pod Goricom:

"Crna Gora je veliki izazov za nas, jer je bolje rangirana od nas, a utakmica se igra bez navijača. To nije dobro ni za koga, fudbal je spektakl, a spektakla nema bez publike".

A još optimističniji od Švajcarca je napadač Vedat Murići - strelac četiri gola na 18 utakmica u dresu tzv. Kosova.

"Crna Gora je jaka reprezentacija, ali došli smo po tri boda. Verujemo u sebe, imamo kvalitetne igrače... Respektujemo protivnika, ali smo spremni da damo sve od sebe, da budemo akteri velikog meča i da pobedimo", jasan je napadač turskog Rizespora.

GRUPA A (danas):

20.45 Češka - Bugarska
20.45 Crna Gora - Kosovo

TABELA: Engleska 6 (dve utakmice), Bugarska 2 (dve utakmice), Kosovo 1 (jedan meč), Crna Gora 1 (dve utakmice), Češka 0 (jedan meč).

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC