• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan "pregazio" FMP u majstorici!

Crno-beli više nego ubedljivo pobedili FMP (97:59) u majstorici polufinala plej-ofa KLS. Briljirao Stefan Janković… Za titulu sa Crvenom zvezdom.

 Partizan-u-finalu Izvor: MN PRESS

Za titulu prvaka Srbije u košarci boriće se Partizan i Crvena zvezda.

Crno-beli su protiv FMP-a morali da igraju tri utakmice, dok je branilac trofeja sa maksimalnih 2:0 eliminisao Megu. 

U majstorici "parnog valjka" i tima iz predgrađa Beograda izostala je svaka neizvesnost, a pitanje pobednika bilo je rešeno već posle prvog poluvremena.

Partizan je pregazio FMP 97:59 (21:12, 31:16, 22:17 23:14) i u ponedeljak zakazao prvu utakmicu finala plej-ofa protiv "večitog rivala".

"Valjak" je dominirao u svim segmentima košarkaške igre. O tome svedoče i sledeće brojke. Fenomenalnih 50 odsto za tri (13/26), pratila je prevlast pod obručima (41/33), a posebno broj asistencija, čime trener Partizana Andrea Trinkijeri može da bude posebno zadovoljan. Domaćin je imao čak 30 asistencija, a FMP svega devet.

Izvor: MN PRESS


Publika u polupraznoj dvorani "Aleksandar Nikolić" mogla je da uživa i u atraktivnoj, pa čak i egzibicionoj igri crno-belih, koja je u 37 minutu dovela do maksimalnih "+41" – 90:49.

Ipak, jedno ime se izdvojilo uprkos ovako ubedljivom trijumfu – Stefan Janković. Krilni centar Partizana odigrao je jednu od najboljih, ako ne i najbolju utakmicu od prelaska s Malog Kalemegdana u Humsku.

Janković je utakmicu završio bez promašaja i sa titulom najefikasnijeg igrača utakmice. Postigao je 21 poen, uz sledeći učinak: 8/8 slobodna bacanja, 3/3 za dva i 5/5 za tri poena. Upisao je i 13 skokova.

Vrlo raspoložen bio je i Ognjen Jaramaz, koji je stao na 17 poena, uz dva promašaja. Po broju asistencija prednjačio je Rade Zagorac sa devet- Zanimljivo da je u pobedničkoj ekipi još samo Aleksej Nikolić bio dvocifren (10 poena), a samo se Dušan Tanasković nije upisao iako je imao dve odlične prilike kada je promašio zicere.

Stefan Đorđević je i u trećoj utakmici polufinala plej-ofa bio najistaknutiji u redovima FMP-a. Meč je okončao sa 19 poena, Stefan Pot i Patrik Delejni imali su po deset.

Izvor: MN PRESS


Meč u hali "Aleksandar Nikolić" bio je izuzetno napet (rezultatski nimalo) od prvog minuta, a jedan incident se dogodio u završnici prve četvrtine kada je klupa FMP-a dobila tehničku grešku, a direktor kluba Vladan Mitrović morao je da napusti klupu. Incidentu je prethodilo skandiranje organizovanih navijača Partizana upravo na račun direktora FMP-a. Malo je falilo da doće i do bliskog kontakta navijača i funkcionera FMP-a.

Partizan će u finalu Superlige Srbije igrati protiv Crvene zvezde, a prvi meč finalne serije igraće se u ponedeljak.


/ARENA JE NOVI DOM PARTIZANA/


UŽIVO:

97:59 - KRAJ!

37' 90:49 - Pušica! Samo se Dušan Tanasković nije upisao u strelce. Imao je dva zicera. Partizan iz kontre 21 poen, FMP nijedan. 

- 85:49 je nova najveća prednost domaćina. Raste granica... Stefan Janković pogađa peu trojku, bez promašaja je, ima 21 poen. Sada je 88:49, a do kraja još malo više od pet minuta.

34' Stefan Janković je opet pocepao mrežicu iz šuta za tri. Jaramaz zabeležio prvi promašaj, ne smanjuje se razlika šest minuta pre kraja - 83:49.

- Bilo je i 80:45... Dilejni je prekinuo seriju Partizana.

31' Ne staje "parni valjak". Vasilije Pušica je pogodio trojku, a Ognjen Jaramaz postigao koš uz faul i pogodio slobodno bacanje - 79:45. To je nova maksimalna prednost crno-belih.

III ČETVRTINA - 74:45

Izvor: MN PRESS


30' Pet atraktivnih zakucavanja Partizana. Sada i Zagroca pogađa. Kraj treće deonice, koja je, kao i prve dve pripala Partizanu. U ovoj je bilo 22:17, za ukupnih - 74:45!

- Još jednom Gagić "lomi obruč"! Partizan ima maksimalnih "+26" - 70:44. Vlada Jovanović traži tajm-aut, kako bi malo razdrmao ekipu, koja je posle dobrog početka drugog poluvremena opet krenula da tone.

28' 68:44 - Broj asistencija se već povećao na 21. Lepa i atraktivna akucavanja Jaramaza i Gagića. Partizan rutinski privodi kraju majstoricu.

- Partizan je malo bolji u skoku pod koševima 27:23, ima daleko više asistencija 19:6, a broj izgubljenih lopti je izjednačen 13:13.

26' Seriju promašaja iz daljine prekinuo je Veličković devetom trojkom za crno-bele. Na kratko je vrati "valjak" na preko 20 poena prednosti, jer je Pot već u narednom napadu sjajno prošao asistirao Đorđeviću, koji je uz faul poentirao. Njegovih 15 poena. Jaramaz koristi jedno od dva "bacanja", a Stefan Janković maestralnim zakucavanjem završava presečen napad. Partizan vodi 62:41.

56:38 - Partizan je sve poene dao sa linije za slobodna bacanja u drugom delu.

24' 54:38 - Stefan Pot je promašio zicer nakon vrlo lepe finte, na drugoj strani po jedno slobodno bacanje iskoristili su Gagić i Nikola Janković. Đorđević nastavlja sa dobrom partijom iz prvog poluvremena. Partizan kao i na početku utakmice dosta promašuje, pokvario je procenat šuta za tri koji sada iznosi 57 odsto. I dalje je bolji od procenta za dva i penala. Pot smanjuje trojkom na "-16".


22' Serija FMP-a 5:0, nova trojka Dilejnija. 

I POLUVREME - 52:28

52:28 - Kraj prvog dela začinjen trojkom Stefana Jankovića, trećom.

20' Rade Zagorac se upisuje posle lepog driblinga za 49:27!

19' Odlična igra Stefana Jankovića i njegova druga trojka za osmi poen, a Partizanov 45. U finišu prvog dela trenutno je 45:26.

- Utakmicu u društvu predsednika Partizana Ostoje Mijailovića prati as Sakrametna i nekadašnji "bombarder" Partiztana - Bogdan Bogdanović.

Izvor: MN PRESS


- Tajm-aut Trinkijerija, prvi na meču.

17' 42:26 - Jaramaz je raspoložen, ali i ostali igrači Partizana su šuterski odlično ušli u meč. "Valjak" je šutirao do sada 6/8 za tri. Dilejni tek nakon nešto više od 16 minuta pogađa prvu trojku za FMP.

15' Tehnička za Vanju Marinković i to potpuno bespotrebna. Iznervirao se posle dosuđenog faula i udario u reklamu pored terena.

14' Seriju FMP-a 4:0, koju je kreirao Stefan Đorđević, prekinuo je Nikolić novom trojkom. Partizan je ukrao loptu, a Marinković je uz faul postigao nove poene. Crno-beli iz tranzicije imaju 11:0. Jovanović opet zove tajm-aut i vrlo je besan na svoje igrače.

37:19! To je i najveća prednost crno-belih.

12'
 Aleksej Nikolić je bio stoprocentan sa penala. Novica Veličković je vrlo lepo spustio loptu za Ognjena Jaramaza, kome nije bilo teško da je od tablu položi kroz obruč. Pošto FMP nije iskoristio napad, Veličković je uneo loptu u reket, a zatim odigrao povratni pas za Jaramaza, koji je pogodio trojku za 30:15.

11' Velika nervoza u Pioniru. Rade Zagorac je dobio tehničku grešku. Marko Jeremić je vezao tri poena, "bacanje", a potom i koš za dva. Ekipa iz Železnika je uspela da smanji razliku na jednocifrenu.

11' Tehnička, pa isključenje za direktora FMP-a doveli su do toga da Partizan izvede tri slobodna bacanja. Nikolić je pogodio dva, a zatim je Tanasković izgubio loptu. "Parni valjak" vodi 23:12.

Čekamo da počne druga četvrtina...

- Ilija Belošević zove Andreu Trinkijerija da pozove navijače Partizana na fer i sportsko navijanje. Zapretio je pražnjenjem tribina. Uvrede na račun FMP-a ne prestaju.

- Tehnička za klupu FMP-a na početku druge deonice. Problemi. Vladan Mitrović direktor FMP-a je udaljen s klupe, ali je došao u sukob sa navijačima Partizana. Prema njemu je svašta poletelo... Inače, druga četvrtina još nije počela.

Izvor: MN PRESS


I ČETVRTINA - 21:12

- Nikola Janković sa distance pogađa za maksimalnih "plus devet" - 21:12. Bolja igra Partizana, koji je loše počeo, ali je brzo došao do daha.

9' Renfro je opet "ukrao" loptu, a Partizan lako poentirao iz tranzicije. Raste prednost crno-belih 19:11.

- Partizan služi šut sa distance... 

8' Prva osetnija razlika Partizana - 14:8! Trener FMP-a Vladimir Jovanović reaguje tajm-autom. Seriju 6:0 napravili su Đorđe Gagić (pogođeno jedno slobodno bacanje), Stefan Janković (trojka) i Aleks Renfro (kontra i lagano polaganje).

7' Momirov promašuje ceo koš, a Marinković posle ulaza ne uspeva da ubaci loptu u koš. Bojan Tomašević, inače junior Crvene zvezde, pogađa za novo vođstvo ekipe iz Železnika. Markus Pejdž najavljuje trojkom preciznu dalekometnu paljbu. Đorđević na drugoj strani priskače i izjednačuje na 8:8.

5' Partizan nesigiran u napadu, puno greši, ali ni FMP ne deluje bolje. 

4' U drugoj utakmici Partizan je posle pet minuta vodio 8:4, a sada je preko Alekseja Nikolića, prvom trojkom na meču, stigao do 5:4.

3' Na početku trećeg minuta obe ekipe su iskoristile po jedan napad. Za sada rastrzana igra oba tima, odbrane deluju prilično čvrsto.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC