• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ostavke nema, život ide dalje – poručio Krstajić

Autor mondo.rs

Selektor Srbije Mladen Krstajić katastrofalan poraz u Lavovu od Ukrajine nazvao "šamarom za nauk" i poručio da "život ide dalje".

 Mladen-Krstajic-izjava-Srbija-Ukrajina Izvor: MN PRESS

"Život ide dalje", poručio je selektor Srbije Mladen Krstajić poslije poraza od Ukrajine u Lavovu. "Orlovi" su petardirani od selekcije koja je prije samo nekoliko mjeseci golom u trećem minutu sudijske nadoknade jedva iščupala tri boda u Luksemburgu.

O odgovornosti i daljim potezima Krstajić nije mnogo govorio, već je samo iskoristio čuvenu trenersku floskulu, koja se po pravilu govori u ovakvim i sličnim situacija: "Svu odgovornost preuzimam što se tiče rezultata i taktike. Igračima je najbitniji mir i da se psihološki što bolje spremimo jer moramo da pobijedimo u ponedjeljak."

Srbija je u prošlosti dobijala mnogo šamara i rijetko kada je poslije njih izvlačila pouke. Krstajić se nada da će od ovog nešto da nauči: "Ovo je bio šamar za nauk."

Rekao je trener koji je očigledno zaboravio da se Srbiji odavno crvene obrazi od sličnih poraza. Doduše, rijetko koji ih je zatalasao kao ovaj ukrajinski.

"Jednostavno, nije funkcionisalo i žao mi je što smo u ovoj situaciji, ali život ide dalje. Želja igrača je bila, ali u ovom momentu smo naišli na boljeg", dodao je selektor koji vjerovatno ni sam ne vjeruje da je Ukrajina bolja za svih pet golova. Uostalom, srpski tim je sastavljen od iskusnih i mladih igrača, koje smo i te kako pratili ove sezone na evropskim terenima i u najjačim takmičenjima.

Nije sve bilo ni do potpuno promašene taktike selektora. U to je uvjeravao Krstajić poslije meča.

"Taktički, ali i što se tiče trčanja, Ukrajina nas je nadvisila. Preuzimam odgovornost, moramo koliko god da je teško, da spremimo igrače za sljedeću utakmicu. Nije lako, ali šta je tu je, moramo da idemo dalje", nastavio je selektor.

Opet je zamjerio igračima.


"Kompletna ekipa je podbacila. Dva gola u kratkom periodu su odlučila utakmicu", rekao je Krstajić, kome nije preostalo ništa drugo nego da čestita Ukrajincima i Andreju Ševčenku na očitanoj lekciji iz fudbala, ali i vođenja.

"Mogu da kažem da sam nezadovoljan. Jednostavno, sam početak utakmice je bio rastrzan sa obje strane. Prvih 20-ak minuta smo imali iole igru u fazi napada i odbrane, ali taj gol prvi pa drugi ubrzo su nas poremetili da bismo na poluvremenu pokušali u drugom sistemu", podvukao je Mladen Krstajić.

Reprezentacija Srbije će narednu utakmicu igrati u ponedjeljak protiv Litvanije pred praznim tribinama u Beogradu.

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Goran

Nula od strucnjaka i covjeka

Istina

Covjek treba da ima odgovornost za svoje rezultate. Ti Krstajicu si trebao da odes davno jos posle svjetskog i ispadanju u grupnoj fazi jer ih ti nisi ni odveo tamo vec Muslin a sebi si pripisao zaslugu. Tako da posle ovoga da imas karaktera otisao bi, a to govori kakav si i covjek i strucnjak.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC