Mafini sa borovnicama

Autor:

Lak i jednostavan recept, pogodan i za početnike - za pola sata su na stolu!

Mafini sa borovnicama Foto: Guliver/Getty Images Plus/iStock/Moonshotimage

Ako želite brz, ukusan desert koji se lako priprema, preporučujemo vam ove mafine sa voćem! U ovom receptu iskoristili smo borovnice, ali lako možete prilagoditi voće svom ukusu i probati ga sa malinama, suvim grožđem, komadićima kajsije...

Sastojci:

180 grama brašna

100 grama kristal šećera

Pola kašičice soli

Dve kašičice praška za pecivo

150 mililitara ulja

Jedno jaje

150 mililitara mleka

Jedna šolja borovnica

Priprema:

Zagrejte rernu na 200 stepeni. Pleh sa udubljenjima za mafine podmažite ili obložite papirnim kalupima.

Pomešajte brašno, šećer, so i prašak za pecivo u posudi za mešenje. U drugoj posudi pomešajte ulje, umućeno jaje i mleko. Tečnu smesu umešajte u suvu, i na kraju dodajte borovnice.

Kalupe za mafine napunite do dve trećine, jer će narasti tokom pečenja. Pecite 20 do 25 minuta i poslužite ih kada se malo prohlade.

Kako vi pripremate mafine? Recite nam u komentarima!