Borac m:tel traži izjašnjenje od Saveza!

Autor:

Borac m:tel podnio Zahtjev za izjašnjenje po pitanju Propozicija od Upravnog odbora Rukometnog saveza BiH.

Borac m:tel traži izjašnjenje od Saveza! Foto: MONDO/Bojan Jakovljević

Rukometna Premijer liga BiH bliži se svom kraju, u toku je odigravanje finalne serije plej-ofa između Borca i Izviđača, a titulu će, kao što je poznato, osvojiti ona ekipa koja dođe do dvije pobjede.

Prvi meč, odigran 1. juna u Banjaluci, završen je trijumfom Banjalučana rezultatom 25:23, a "skauti" su uzvratili sinoć pred domaćom publikom rezulatom 24:21. Treća utakmica, koja daje odgovor na pitanje ko će biti novi šampion BiH, planirana je za 12. jun, ali je ''crveno-plave'' sinoć, slobodno se može reći, zatekla odluka o pomjeranju termina, s obzirom da je komesar takmičenja Zdenko Alpeza svojevoljno, bez saglasnosti klubova, odlučio da se majstorica ipak odigra dan ranije, odnosno 11. juna.

Shodno tome, Rukometni klub Borac m:tel danas je Upravnom odboru Rukometnog saveza BiH poslao Zahtjev za izjašnjenje, koji Vam prenosimo u cjelosti.

''Poštovani članovi UO RS BiH, radi zaštite RK Borac m:tel-a i rukometa Bosne i Hercegovine, tražimo vaše izjašnjenje po pitanju sprovođenja i organizacije završnice tj. plej-ofa rukometne Premijer lige  BiH. Prema propozicijama takmičenja Komesar nam je uredno dostavio, kroz glasnik br. 26 od 06.05.2019. godine, plan odigravanja plej-of takmičenja koja su potpuno jasna. Prema planu prednost uzvratnih utakmica ima ekipa koja je ostvarila bolji poredak u prvom dijelu takmičenja (nakon odigranih 26 kola).

Poznato je da RK Izviđač nije odigrao nijedno od tih kola te u tom slučaju ne može nikako imati bolji poredak od RK Borac m:tel i samim tim ne može imati prednost domaćeg terena. Pored toga komesar je u istom Glasniku naveo i planirani kalendar takmičenja, koji je ranije usvojen od UO RS BIH, u kojem se naglašava da će u slučaju odigravanja treće utakmice ista biti odigrana 12.06.2019. godine.

Prema svemu što je napisano, RK Borac m:tel je danas uredno, prema Propizicijama takmičenja za Premijer ligu BiH za sezonu 2018/19 i Kalendaru usvojenim od RS BiH, poslao najavu utakmice za 12.06.2019. godine u SD Borik od 19 časova, koju je komesar potpuno ignorisao i poslao nam da se treća utakmica igra u utorak 11.06.2019. godine te sa tim postupkom izmijenio Kalendar takmičenja bez saglasnosti klubova ili Upravnog odbora i time grubo prekršio pomennute Propozicije. Pored toga naveo je da se utakmica igra u Ljubuškom, gdje bi ekipa Izviđača bila domaćin, koja nije odigrala nijedno kolo premijer lige prve faze takmičenja i samim tim ne može biti bolje plasirana ekipa poslije odigranih 26 kola prve faze takmičenja Premijer lige’’, navedeno je u zahtjevu kluba iz Gospodske ulice.

Ostale vijesti