• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Zmajevi“ u Torinu – povratak otpisanih?!

Autori mondo.ba Autori Anadolija

”Vidim, svi su nas već nekako prekrižili, da više nemamo šansi. Nije tako! Ima puno utakmica do kraja“ istakao je selektor BIH Robert Prosinečki.

Reprezentativci BIH poslije očajne igre i poraza u trećem kolu grupe J kvalifikacija za EURO 2020 sinoć od Finske u Tampereu (0:2), doputovali su u nedjelju u Torino, gdje će u utorak imati ”popravni ispit” protiv favorizovane Italije.

Smjestili su se u hotel  u centru Torina, a od 18 časova imaju trening u bivšem Kampu kampu Juventusa, u obližnjem mjestu Vinovu.

Na licima igrača i stručnog štaba po dolasku u Italiju vidljivo je razočaranje zbog neplaniranog ostanka bez važnih bodova, ali selektor Robert Prosinečki smatra ”ništa još nije gotovo”.

”U Finskoj nismo bili na nivou. Pričali smo puno o tome. Imamo dva dana za rekuperaciju sa ekipom i mislim da se možemo spremiti za Italijane. Poslije dobrih igara desio se lagani pad, te moramo opet priznati, Finska je bila puno bolja. Ne treba praviti od toga. Vrlo brzo upadamo u euforije, različite. Kada izgubimo ništa ne valja, što je možda i normalno, a kada pobijedimo, pričamo sve najbolje”, rekao je Prosinečki za Anadoliju po dolasku u Torino.

Istakao je da će igrači i stručni štab dati sve od sebe da u Torinu odigraju što bolje.

”Vidim, svi su nas već nekako prekrižili, da više nemamo šansi. Nije tako! Ima još puno utakmica do kraja. Nadam se da ćemo biti puno, puno bolji protiv Italije”, istakao je Prosinečki. 

”Pjanić će igrati protiv Italije (nakon što je odradio suspenziju u Finskoj, op.a). On znači jako puno za nas i našu igru. Vidjećemo kako će to sve izgledati. I danas imamo trening. Kratko vrijeme, samo dva dana do velike utakmice, ali sam uvjeren da će protiv Italije biti puno bolje”, dodao je selektor BIH.

Prosinečkog, kaže, nije iznenadio sinoćnji trijumf Italije u Grčkoj (3:0).

”Gledali smo utakmicu. Jako brzo su dali golove i šokirali Grke. Šokirali ili ne, pobijedili su zasluženo. Italija je dobra reprezentacija. Nakon što nisu otišli na Svjetsko prvenstvo u Rusiju, traže put do novog velikog takmičenja. Velika fudbalska nacija”, rekao je Prosinečki.

 Uprkos tome, selektor BIH je optimista.

”Uvijek sam optimista. Takav dan u Finskoj. Fudbal je takav i dešavaju se takvi porazi. Odigrali smo baš loše. Kažem, imamo dva dana za analizu, možda je premalo, ali vjerujem da ćemo biti dobri i da možemo napraviti dobar rezultat u Torinu.”

Drugi i posljednji trening uoči susreta sa ”azurima” reprezentativci BiH imaće sutra od 19.30 časova na "Alijanc Areni" u Torinu.

Utakmica četvrtog kola grupe J kvalifikacija za EURO 2020 između Italije i BiH igraće se u utorak, 11. juna, na jednom od najmodernijih evropskih stadiona "Aliajnc Areni" u Torinu, kapaciteta 41.000 sjedećih mjesta, od 20.45 časova.

Poslije tri odigrana kola, Italija je lider u kvalifikacionoj grupi sa maksimalnih devet bodova. Druga je Finska sa šest, BiH i Grčka imaju po četiri, Jermenija tri, dok je Lintenštajn bez bodova. 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC