• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Englezi do trećeg mjesta poslije penala!

Autor mondo.rs

Prvi susret završnog dana turnira u Portugalu riješen poslije izvođenja udaraca sa bele tačke, Englezi osvojili treće mjesto.

Fudbaleri Engleske osvojili su treće mjesto u prvom izdanju fudbalske Lige Nacija nakon što su pobijedili reprezentaciju Švajcarske u utakmici poraženih polufinalista poslije boljeg izvođenja penala 6:5.

Nakon što su u srijedu i četvrtak izubili svoje polufinalne susrete sa Portugalom, odnosno Holandijom, izabranici Gereta Sautgejta i Vladimira Petkovića susreli su se u duelu "za čast".


U regularnih 90. minuta nije bilo pobjednika, taj dio susreta završen je bez golova pa je pitanje trećeplasiranog moralo da bude riješeno tek poslije 120 minuta i šutiranja jedanaesteraca


Tokom prvog poluvremena Englezi su imali više loptu u nogama, ali bez konkretnijih šansi. Švajcarci su uspješno odolijevali i čekali svoje prilike iz kontra-napada, no ipak bolje prilike su izostale.

Drugi dio igre protekao je u sličnom ritmu kao i prvih 45 minuta, oba tima djelovala su pomalo nezainteresovano, a "Ostrvljanima" je u posljednjim minutima meča poništen pogodak nakon konsultacije sudije sa video tehnologijom.


Rezervista Kalum Vilson je u 84. minutu poslao loptu u mrežu sa pet metara udaljenosti, ali je sudija Hategan nakon pregledavanja snimka odlučio da dosudi faul u napadu koji je načinio napadač Engleske.

Do kraja regularnog dijela nije bilo opasnijih prilika za promjenu rezultata pa su ekipe bile prinuđene da odigraju dodatnih 30 minuta fudbala.

Sautgejtovi fudbaleri su u prvom produžetku pokušavali da nametnu svoj ritam i riješe pitanje pobjednika prije penala, ali su Švajcarci imali sreće budući da njihovi rivali nisu uspjeli da materijalizuju nekoliko solidnih šansi.

Finale Lige nacija: Portugal ili Holandija?

Na početku drugih 15 minuta, u igru za "Gordi Albion" ušli su Ros Barkli i Džejdon Sančo koji su unijeli "svježu krv" u ekipu i bilo veoma opasni po gol protivnika, ali njihovi saigrači nisu uspjeli da iskoriste prilike koje su im njih dvojica kreirali.

Poslije 120 minuta ipak nije postignut niti jedan pogodak koji bi prelomio utakmicu na nečiju stranu pa je o pobjedniku moralo da bude odlučeno udarcima sa 11 metara.

Fudbaleri obje selekcije su bili prilično precizni, u prvih pet serija svi izvođači su bili sigurni, a odluka o pobjedniku pala je u šestoj kada je Erik Dajer pogodio za Engleze, a odlučujući udarac Josipa Drmića odbranio golman Džordan Pikford i donio treće mjesto svojoj selekciji.

"Ostrvljani" su se pobjedom popeli na postolje prvog završnog turnira Lige nacija, a osvajač ovog takmičenja biće odlučen večeras nakon susreta Portugala i Holandije koji se od 20:45 igra na stadionu "Dragao" u Portu.

Rezultati:

za treće mjesto

Švajcarska - Engleska 0:0 (0:0), poslije penala 5:6

finale

Portugal - Holandija 20:45

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC