• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Runi: Mančester Junajtedu ne trebaju Bejl i Ronaldo

Autor mondo.rs

Pred ljeto koje može da donese velike promene na "Old trafordu", bivši kapiten kluba savjetovao je upravu kako da posluju u predstojećem prelaznom roku.

Bliži se početak fudbalske pijace, a Vejn Runi je odlučio da posavjetuje čelnike Mančester junajteda o tome šta bi trebalo da budu njihovi ciljevi tokom ovog ljeta.

Naime, nekadašnji napadač tog kluba je u intervjuu za engleske medije rekao da bi "crveni đavoli" trebalo da se fokusiraju na dovođenje mlađih igrača koji će im donositi rezultate na dugoročnom planu umjesto skupih pojačanja koja bi im donijela instant-uspjeh.

"Smatram da bi Ole Gunar Solskjer trebalo prvo da sagradi sastav po svojoj mjeri. Ne mislim da će dovođenje jednog ili dva igrača od preko 100 miliona evra značajno pomoći ekipi koja je trenutno u klubu, već da bi bolje bilo da dovede više igrača za manje novca koji u perspektivi imaju više potencijala", rekao je najbolji strijelac u istoriji Junajteda i reprezentacije Engleske.


Napadač vjeruje da su problemi u klubu utkani mnogo dublje nego što se čini i da ih jedan ili dva velika transfera neće riješiti.


"Možete da dovedete Ronalda, Ramosa, Mesija ili Bejla i da vas to košta 300 ili 350 miliona, ali šta dobijate time? Možda po dvije uspješne godine od svakog od njih, i ispostavlja se da vam se uložen novac ne isplati", kritički je zaključio Runi.

Junajtedu će ovo ljeto praktično biti početak nove ere, Solskjer je dobio podršku uprave i tokom sljedećeg prelaznog roka biće u prilici da stvori sastav po svojoj mjeri.

Jasno je da se legende kluba po uzoru na svog mentora i trenera Ser Aleksa Fergusona protive razbacivanju novcem i zalažu se za "pravljenje" igrača od mladih fudbalera, ali tržište je eskaliralo i ne bi čudilo da upravo klub sa "Old traforda" bude jedan od najaktivnijih tokom narednih mjeseci.


Posljednja pisanja evropskih medija tvrde da su se okrenuli dovođenju Gereta Bejla na pozajmicu iz Real Madrida, odnosno da planiraju da upare tandem velških krilnih napadača budući da je prije nekoliko dana u klub stigao i Den Džejms iz Svonsija.

Oni su ostali bez Lige šampiona u narednoj sezoni, te stoga imaju punu slobodu da se potpuno posvete građenju sastava, a pravac u kojem će se to razvijati zavisi i od odlazaka ključnih igrača poput Pola Pogbe i Davida de Hee koji su na meti najjačih klubova svijeta.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC