• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Portugal po notama Bernarda Silve - najbolji u Evropi!

Autor mondo.rs

Aktuelni prvak Evrope objedinio je titule na teritoriji "Starog" kontinenta, trijumfom u prvom ciklusu novog internacionalnog takmičenja.

Fudbaleri Portugala postali su prvi šampioni Lige nacija nakon što su u večerašnjem finalu pobijedili reprezentaciju Holandije rezultatom 1:0.

U meču koji je odigran od 20:45 na stadionu "Dragao" u Portu, selekcija koja je i praktično i nominalno bila domaćin je bolje ušla u meč i bila opasniji rival prvog minuta.


Izabranici Fernanda Santoša imali su potpunu terensku inicijativu i nisu dopustili rivalima da igraju "svoju igru", ali nisu uspjeli da nadmoć pretvore u pogotke. Portugal je u prvom poluvremenu uputio čak 12 šuteva ka golu protivnika, dok su "gosti" šutnuli samo jednom, i to van okvira gola.

Tek u drugih 45 minuta živnuli su igrači Ronalda Kumana, već na početku tog dijela igre počeli su konkretnije da idu ka Patrisiovom golu. Bili su bolji u prvoj trećini nastavka, ali nisu uspjeli da iskoriste nekoliko dobrih prilika.

I njihovi protivnici su znali to da kazne...


Portugal je u 60. minutu izveo odličan napad iz tranzicije, Bernardo Silva je dobio dubinsku loptu na lijevom uglu kaznenog prostora, i "šmekerski" uposlio Gedeša koji je oštrim udarcem pogodio dalji ugao SIlesenovog gola i donio prednost svom timu.


Holanđani su nakon toga preuzeli inicijativu, ulazak Donija van de Beka je donio potrebnu svježinu njihovoj ekipi i nove izgledne akcije, ali i dalje nisu uspjevali da ih materijalizuju.

Ronaldo i saigrači su se do kraja organizovano branili, uz nekoliko propusta u odbrani, čekali su svoju priliku iz kontra-napada i ipak uspeli da sačuvaju rezultat, i tako postali prvi osvajači novog internacionalnog takmičenja na teritoriji Evrope.

Izabranici Fernanda Santoša su ovom titulom objedinili evropske titule, s obzirom da su trijumfovali na EURO-u 2016 u Francuskoj, i danas u prvom ciklusu novonastale Lige nacija. 

U utakmici odigranoj ranije danas, mjesto na pobjedničkom postolju izborili su fudbeleri iz Engleske pobjedom poslije penala nad selekcijom Švajcarske.

Rezultati:

za treće mjesto

Švajcarska - Engleska 0:0 (0:0), posle penala 5:6

finale

Portugal - Holandija 1:0 (0:0)
/Gedeš 60/

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC