Oslobođeni napadači na Srbe na Braču

Autor:

Puštena su oba uhapšena napadača na Srbe koji u Supetru na Braču rade kao sezonci. Pored njih, pretučen je i supetarski vatrogasac jer ih je branio.

0
A- A A+
hrvatska, zastava hrvatske Foto: MONDO/Danijela PašićHrvatski mediji prenose da je zbog krivičnog djela nanošenja teških tjelesnih povreda 26-godišnjem vatrogascu u Supetru na Braču, mladiću (22) koji je učestvovao u napadu na sezonske radnike "izrečena mjera opreza" prema kojoj se vatrogascu ne smije približavati na 150 metara ni kontaktirati s njim.

Sa obrazloženjem da 22-godišnjak do sada nije bio kažnjavan niti se vodi u kriminalističkoj evidenciji, za njega uopšte nije zatražen pritvor, već mu je određena "mjera opreza".

U vrijeme napada bio je pod utiecajem alkohola jer mu je izmjereno 1,2 promila, a na ispitivanju nije negirao napad, samo je rekao da se ničega ne sjeća, prenosi "Index.hr".

Osim ovog 22-godišnjaka, policija je uhapsila i 19-godišnjaka koji je nakon ispitivanja u policijskoj stanici pušten uz prekršajnu prijavu zbog kršenja Zakona o javnom redu i miru i Zakona o suzbijanju diskriminacije.

Incident se dogodio u nedjelju popodne nakon fudbalskog turnira Torcida kup u Supetru na Braču kada je nekoliko osoba napalo sezonce, trojicu mladića iz Slavonije i djevojku iz Varaždina, koje je od razularene mase štitio vatrogasac (26) zadobivši u tom metežu višestruku frakturu nosne kosti te je hospitalizovan u splitskoj bolnici.

Povod za napad bila je nacionalna netrpeljivost jer je neko iz grupe napadača pitao "gdje su Srbi".

Žestok odgovor zbog napada na Srbe na Braču

Incident su osudili brački vatrogasci, gradonačelnica Supetra Ivana Marković, ali i stranka Pametno koja smatra da odgovornost za takve izgrede snose svi oni koji u političkom i javnom životu otvoreno zagovaraju netoleranciju i neprihvatanje drugih i drugačijih.

Policija i dalje istražuje incident na Braču kako bi došla do ostalih mladića iz grupe koja je napala sezonce, među kojima su bila dva mladića srpske nacionalnosti.

Ostale vijesti