• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Da li je ovo dovoljno? Srbija - Litvanija 4:1!

Autor mondo.rs

"Orlovi" su reagovali na pravi način nakon debakla protiv Ukrajine i prezentovali dobar fudbal protiv Litvanije, a utisak je da smo mogli da postignemo i više od četiri gola. Da li je to dovoljno da Krstajić ostane selektor?

 Da li je ovo dovoljno? Srbija - Litvanija 4:1! Izvor: MN PRESS

Ovo je već bolje!

Fudbaleri Srbije reagovali su na pravi način posle debakla u Ukrajini (5:0) i samo tri dana kasnije ostvarili su laku i ubedljivu pobedu nad "starim mušterijama" Litvancima - za prvi trijumf u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. godine.

Aleksandar Mitrović postigao je dva gola, prvenac u zvaničnim utakmicama zabeležio je i Luka Jović, da bi u samom finišu utakmice pobedu "pojačao" i Adem Ljajić.

Ipak, nakon što su "orlovi" promašili sijaset šansi i spustili gard - odgovorili su gosti.

Nesmotreno igranje rukom našeg najboljeg strelca Mitrovića u kaznenom prostoru je u utešni pogodak za tim sa Baltika pretvorio Novikovas u 70. minutu, pa je tako naša reprezentacija kažnjena za spuštanje visokog tempa koji su prezentovali u prvom poluvremenu.

Srbija je opet igrala sa dva špica, samo sa četvorkom u zadnjoj liniji i "rombom" na sredini, a videćemo da li je ova partija bila dovoljno dobra da Krstajić ostane selektor.

Pred praznim tribinama stadiona "Rajko Mitić" u 3. kolu kvalifikacja za EURO2020:

SRBIJA - LITVANIJA 4:1 (3:0)
/Mitrović 20, 34, Jović 35, Ljajić 90+2 - Novikovas 70p/

Izvor: MN PRESS


Pre šest meseci u Ligi nacija kompaktna odbrana Litvanije je napravila mnogo problema Srbiji u "mršavom" prvom poluvremenu, da bi potom "orlovi" zaigrali s dva napadača što je odmah dalo rezultat u vidu lake pobede naše reprezentacije (4:1).

Poučen tim iskustvom, Krstajić je za ovaj meč odmah od starta zaigrao s dva špica, pa smo na delu videli odličnu saradnju Aleksandra Mitrovića i Luke Jovića.

Utakmica protiv Srbije je 40. za Litvaniju u poslednje četiri godine. Pobedila je Šri Lanku 2:0 (prijateljska), Jermeniju 1:0 (prijateljska), Maltu 2:0 (kvalifikacije za SP), Estoniju 2:0 (Baltik kup) i San Marino 2:1 (kvalifikacije za Euro). Litvanija je na tih 39 utakmica 26 puta poražena! Izgubila je i od Malte (2:0) i Luksemburga (2:1).

Prvi je u šansu ušao novi napadača Real Madrida, međutim šutirao je u golmana Litvanije, da bi sličan "zicer" nakon dobrog dodavanja Saše Lukića i greške Jankauskasa - u pogodak pretvorio iskusniji napadač za vođstvo u 20. minutu.

Mitrović je već u 34. minutu golom krunisao "školsku" akciju Jovića i Tadića, za već svoj 25. pogodak u dresu Srbije, a ni minut kasnije - najlepši pogodak na meču.

Izvor: MN PRESS


Luka Jović se našao u kontri sa samo jednim čuvarom ispred sebe, i saigračima koji tek pristižu, tako da se odlučio na šut levom nogom sa ivice kaznenog prostora, a "bomba" bi sigurno na noge podigla navijače da im je bio dozvoljen dolazak na meč.

Talentovani napadač je dva puta pogađao prečku, uz to imao još tri dobre šanse, dok su u prilike ulazili i Tadić, Spajić, Lukić, Kostić...

Evidentno je bilo da je Srbija u nastavku spustila tempo i odigrala nešto slabije što su Litvanci iskoristili da izađu više, a jedini gol su postigli iz jedanesterca koji je skrivio Aleksandar Mitrović kada ga je lopta u gužvi pogodila u ruku.

Srbija se tada ponovo uozbiljila, ušli smo u nekoliko šansi za gol, a "četvorku" na semafor je na kraju upisao rezervista Adem Ljajić, svojim osmim golom za Srbiju.

Naredni meč u kvalifikacijama Srbija igra protiv Portugala u septembru u Beogradu, a potom gostuje u Luksemburgu koji je ove večeri poražen od Ukrajine (1:0), tako da u ovom trenutku imamo isti broj bodova (4).

TABELA: Ukrajina 10, Luksemburg 4, Srbija 4, Portugalija 2, Litvanija 1.

SRBIJA: Dmitrović - Rukavina, Milenković, Spajić, Kolarov - Tadić (od 80. Ljajić), Maksimović, Lukić, Kostić (od 70. Živković) - Jović (od 88. Katai) i Mitrović.

LITVANIJA: Bartkus - Klimavičijus, Jankauskas (od 46. Čvedukas), Palijonis - Baravikas, Šimkus, Slivka, Andrijuškevičijus - Novikovas, Černih (od 70. Petravičijus) i Laukžemis (od 77. Valskis).

Meč je sudio švajcarski arbitar Adrijen Žakote.

Izvor: MN PRESS


N     A     J      A      V      A

Srbija mora da se podigne nakon bruke u Ukrajini!

"Orlovi" su pre samo tri dana doživeli jedan od najtežih poraza u istoriji kada ih je u Lavovu nadigrala domaća selekcija (5:0), pa je neophodno ostvariti pobedu protiv Litvanije u trećem kolu kvalifikacija za EURO2020 kako bismo i dalje ostali u igri za plasman na turnir.

Meč se igra večeras od 20.45 na stadionu "Rajko Mitić", uz direktan prenos na Nova S, dok će se zbog kazne UEFA utakmica igrati bez prisustva publike.

Ovo bi mogla da bude i poslednja utakmica Mladena Krstajića na klupi Srbije, pošto će se o njegovoj sudbini odlučivati u sredu na sastanku Izvršnog odbora FSS, a i ovoga puta je selektor spremio taktičko iznenađenje.

Protiv Ukrajine smo zaigrali u 3-4-1-2 formaciji, nakon što smo sve vreme igrali 4-2-3-1, dok ćemo danas zaigrati u 4-4-2.

Zanimljivo je da je iz startne postave "ispao" Mijat Gaćinović, za kog je selektor kazao da je jedini siguran u 11 na prošlom meču, dok je odluka za dva napadača verovatno doneta zbog decembarske utakmice protiv tima sa Baltika.

Srbija se u prvom poluvremenu meča u Humskoj mučila da stvori šansu, da bi potom na pauzi ušao Prijović i napravio razliku. Sada su tandem špiceva Jović i Mitrović.

IZ MINUTA U MINUT:

90+3' - KRAJ! POBEDA SRBIJE 4:1!

90+2' - GOOOOOL! ADEM LJAJIĆ! 4:1!

90' -
Još tri minuta...

88' -
Katai na terenu umesto Jovića.

80' - Prečka!

Drugi put na utakmici Luka Jović pogađa prečku, sada sa tri metra posle pasa Kolarova. Ulazi Ljajić umesto Tadića.

70' - GOL! NOVIKOVAS! LITVANIJA SMANJUJE!

Nisu imali Litvanci pravu šansu do sada, sem jednog šuta sa 30 metara, ali smo im poklonili penal... Mitrović je "branio lice" posle kornera, a sudija je odmah pokazao na "belu tačku" što je Novikovas iskoristio.

Izvor: MN PRESS


67' - Velika gužva!

Tadić je izveo prekid s leve strane, lopta se odbijala u pet metara više puta, na kraju je šutirao Lukić, ali ga je "izblokirao" Kostić koji je bio u ofsajdu. Odmah potom smušenost naše odbrane koja srećom nije kažnjena...

63' -
Neverovatno je kako Jović uvek oseti gde će se lopta odbiti i na vreme se izvuče da ju pokupi, pa je tako bilo i ovoga puta, međutim nije bilo mnogo snage u udarcu koji bez većih poteškoća hvata čuvar mreže Litvanije.

60' -
Oštar faul Šimikusa na Kostiću i Švajcarac mora da pokaže žuti karton.

58' -
Izlazi na vreme golman Litvanije i "skraćuje" ugao Mitroviću.

55' -
Prva pretnja Litvanaca na ovom meču, probao je Šimikus sa više od 30 metara, ali Dmitrović nije imao potrebu da interveniše.

Izvor: MN PRESS


45' -
Odlično prvo poluvreme Srbije koja je "s pola gasa" dala tri gola Litvaniji i mogla je još toliko da je bilo malo više koncentracije u završnici utakmice, ali je dobra vest da "orlovi" idu ka prvoj pobedi u kvalifikacijama.

44' -
Tadić ponovo kreira veliku šansu za Jovića koji dobija loptu malo iskosa s desne strane odakle odmah šutira, ali dobro je zatvorio ugao Bartkus.

40'
- Novikovas dobija žuti karton zbog simuliranja faula.

35' - GOOOOL! JOVIĆ! SRBIJA VODI 3:0!

Nije pogodio dve lakše situacije, ali iz one teže - u metu.

Luka Jović je bio u kontri, imao je igrača ispred sebe i igrače koji su pristizali u pomoć, ali se namestio na šut sa 18 metara i levicom pogodio "pauka" u daljem uglu golmana Litvanije koji je bio nemoćan.

Izvor: MN PRESS


34' - GOOOOL! MITROVIĆ! SRBIJA VODI 2:0!

Utrčao je Dušan Tadić iz drugog plana po desnoj strani i "zavrnuo" loptu ka Aleksandru Mitroviću, a napadač Fulama lako je ubacio u mrežu, za svoj već 25. gol u dresu nacionalnog tima.

30' -
Još jedna velika šansa za Srbiju sada preko Filipa Kostića, koji je s boka utrčao u kazneni prostor, imao samo golmana ispred sebe, ali šutirao u njega.

25' - Jović! Prečka!

Neće napadača Real Madrida gol na ovom meču, sada je pogodio prečku nakon dobre povratne lopte Filipa Kostića sa levog boka, izvukao se po loptu kako je to cele sezone radio u Frankfurtu, ali je otišla koji centimetar previsoko.

23' -
Jović lepo spušta glavom za Mitrovića koji "tuče" odmah, ali u blok ulaze Litvanci.

20' - GOOOOL! MITROVIĆ! SRBIJA VODI!

Izvor: MN PRESS


Aleksandar Mitrović je postigao 24. gol u dresu Srbije, nakon velike greške Jankauskasa, kada je hteo da izbaci loptu ispred našeg napadača, umesto toga je prošla pored njega i omogućila "devetki" Srbije da uđe u gol šansu.

I nije je promašio!

Prethodno je loptu ka njemu uputio Saša Lukić...

13' - Jović!

Velika prilika za napadača Reala, ali je šutirao pravo u golmana.
Prethodno je Mitrović izašao po loptu i odložio je za Tadića, bio je to idealan pas za Jovića koji je imao "jedan na jedan", ali nema njegovog drugog gola za "orlove".

Izvor: MN PRESS


12' -
Ništa značajno se ne dešava na terenu, zadnja linija Litvanije, u kojoj je pet fudbalera, vrlo je kompaktna i ne dozvoljava da lopte s boka dođu do Jovića i Mitrovića, tako da su naši napadi vrlo jednolični za sada.

2' -
Odmah Kolarov pokušava da iznenadi golmana Litvanije šutem sa ivice kaznenog prostora, ali lopta pogađa samo spoljni deo mreže.

1'
- Meč je počeo!

- Meču će prisustvovati i grupica od tridesetak navijača Litvanije.

Izvor: MONDO/JOVAN TERZIĆ


- Igrači izlaze na teren...

- U isto vreme kada i meč Srbije i Litvanije, u našoj grupi igraju i Ukrajina i Luksemburg.

- Ukoliko dobije žuti karton, Uroš Spajić će propustiti naredni meč Srbije.

Izvor: MN PRESS

- Srbija ima šest pobeda i jedan poraz protiv Litvanije, a u prethodna dva duela, koja su odigrana u Ligi nacija, "orlovi" su upisali dva trijumfa.

- Pročitajte i naš komentar o katastrofi u Ukrajini i koji je jedini način za oproštaj.

- Slaviša Kokeza je na nedeljnoj konferenciji za medije tražio "oproštaj od navijača".

- Srpski fudbaler Uroš Spajić kazao je da je "možda i bolje što se igra bez publike".

- Zanimljivo je da je selektor Litvanije "stao u odbranu" Mladena Krstajića i naglasio da svi obraćaju pažnju na poraz od Ukrajine, a ne na osam dobrih mečeva pre toga.

- Pred utakmicu sa Litvanijom selektor Mladen Krstajić više je govorio o meču s Ukrajinom, a ovo bi mogao da bude i poslednji njegov meč sa "orlovima".

Anketa

Da li bi Krstajić trebalo da bude smenjen?

  • Nije trebalo ni da bude selektor

    75.32% (174)

  • Zašto nije smenjen posle Rusije?

    9.09% (21)

  • Samo ako FSS može da dovede boljeg

    3.9% (9)

  • Ne, odlično radi i trebalo bi da nastavi

    4.33% (10)

  • Smena selektora ne bi ništa promenila

    7.36% (17)

Da li bi Krstajić trebalo da bude smenjen?

Rezultati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Aleksandar

Mi smo prvaci u pobjedjivanju nebitni utakmica

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC