• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Orlovi" ne brinu zbog Ukrajine: Bio je to samo loš dan

Autor mondo.rs

Reprezentativci Srbije smatraju da su pokazali karakter i pobjedom nad Litvanijom zadržali šansu da se kao jedna od dve prvoplasirane selekcije u grupi direktno plasiraju na Evropsko prvenstvo.

 EURO 2020 kvalifikacije Srbija - Litvanija izjave Marko Dmitrović, Nemanja Maksimović Izvor: MN PRESS

Bilo je onih koji su se pribojavali da će "petarda" u Ukrajini ostaviti posljedice i na duel sa Litvanijom, međutim, to se nije dogodilo.

"Orlovi" su slavili 4:1, prvo poluvrijeme odigrali za svaku pohvali i pored tri mogli da daju još neki pogodak. U nastavku su, ipak, "povukli ručnu", što je ostavilo prostor za dalju polemiku u konačan plasman srpske reprezentacije u tekućim kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Ima onih koji smatraju da će biti teško osvojiti jedno od prva dva mjesta i direktno se plasirati na EURO, ali igrači su optimisti i uvjeravaju da je ubjedjiv poraz u Ukrajini bio samo loš dan.


"Najbitnije je da smo poslije debakla pokazali karakter. Imamo i dalje šansu. Ukrajina je bila samo jedna utakmica, samo jedan loš dan, pokazali smo da posjedujemo karakter i da možemo da se borimo za plasman na Evropsko prvenstvo", smatra Nemanja Maksimović.

Poraz u Ukrajini, posebno ne tako visok, nije bio očekivan, a mladi vezista pokušao je u razgovoru sa novinarima poslije pobjede nad Litvanijom da objasni "pomračenje" u Lavovu.

"Kontrolisali smo igru 20 minuta, međutim, poslije primljenog gola smo izgubili vjeru u sistem. Nismo vjerovali da možemo da se vratino i to ne smije više da nam se desi. Kao da smo igrali protiv Barselone, daleko smo stajali od protivnika i dozvolili mu da napada".

Rezultat iz Lavova bio je tema i tokom razgovora sa Nikolom Milenkovićem.

"Odigrali smo odličan meč, kontrolisali igru... Bila nam je potrebna ovakva pobjeda, nismo pali bez obzira na bolan poraz od Ukrajine", istakao je odbrambeni fudbaler Fiorentine i, takođe, pokušao da objasni kako je došlo do debakla od ekipe Andreja Ševčenka:

"Selektor je promenio formaciju, opredelili smo se da budemo agresivniji u situacijama jedan na jedan. Svakome je bilo teško poslije utakmice, ali na prošlost ne moše da se utiče. Rezultat je možda bio previše ubedljiv, ali šta da se radi. Umor ne smije da bude alibi".

Da je protiv Litvanije ostvarena važna pobjjeda naglasio je i Marko Dmitrović.

"Možda smo malo nesvjesno spustili ritam u drugom poluvremenu, ali vrijeme je stvarno bilo sparno, bili smo i umorni poslije teške utakmice u Ukrajini. Uz sve to, nije uopšte prijatno igrati pred praznim tribinama. Sad idemo na odmor, da se odmorimo i fizički i psihički. Važno je da smo se psihološki digli poslije teškog poraza", rekao je golman "orlova".

Srbija je protiv Litvanije zaigrala u drugačijoj postavci nego protiv Ukrajine, sa četvoricom pozadi, ali Dmitrović me misli da je taktika presudna, već to kako je igrači sprovode na terenu.

"Najbitnij je pristup, neki detalji koje možeš da ispuniš kretanjem i zatvaranjem igrača. Sada smo ostvarili sve ono što nismo u Ukrajini. Kada imaš dve utakmice u četiri dana potrebno je da što prij zaboraviš težak poraz i završiš sa pobjedom. Zato smo jedva čekali utakmicu sa Litvanijom da obrišemo katastrofu i Ukrajine. Treba da analiziramo ono što se tamo desilo. Teške su nam bile noge i to je otežalo igru. Idemo sada na odmor i razmišljamo o utakmicama koje nas čekaju u septembru".

Naredna utakmica mogla bi da bude i odlučujuća u borbi za prva dva mjesta. "Orlovi" će 7. septembra ugostiti aktuelne evropske prvake i pobjednike prvog izdanja Lige nacija - Portugal. Poraz bi fudbalere Srbije značajno udaljio od konačnog cilja.

U Lisabonu je bilo 1:1, a Dmitrović vjeruje da može i bolje.

"Naravno da je moguće pobijediti Portugal. Bitno je da ponovimo želju iz Lisabona. Bitno je da zaboravimo katastrofu u Lavovu, i mi i naši navijači, i da na pravi način dočekamo tu utakmicu", zaključio je golman srpske reprezentacije.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC