Rukometašice Gruda bez poraza 55 mjeseci!

Autor:

Nevjerovatan rekord šampionki BiH.

Rukometašice Gruda bez poraza 55 mjeseci! Foto: MN Press

Rukometašice Gruda završile su još jednu sezonu bez poraza, osvojile duplu krunu i nastavile nevjerovatan niz prvenstvenih utakmica bez poraza, koji traje više od 55 mjeseci ili 106 utakmica, prenose “Nezavisne novine”.

Dominacija Gruđanki spada u red najvećih u evropskim okvirima kada je u pitanju domaće prvenstvo.

Posljednji prvenstveni poraz nove-stare šampionke doživjele su sada već davne 2014. godine (Katarina).

U posljednjem kolu plej-ofa pulenke Kornelije Leko su remizirale protiv ekipe Krajine (30:30) i tako zaključile sezonu sa učinkom od 27 pobjeda i jednim remijem.

"Već pet godina u malim Grudama stanuje veliki naslov rukometnih šampionki BiH. Ove godine je i naslov pobjednika Kupa BiH vraćen onamo kamo pripada. Nevjerojatan je podatak da naš klub još nije navršio niti 10 godina postojanja, a da je već pet puta seniorski prvak BiH, trostruki osvajač Kupa, višestruki prvak BiH u mlađim dobnim skupinama", rekao je čelni čovjek Gruda Zoran Trlin za “Nezavisne”.

Od samog osnivanja cilj Gruda je bio masovnost rukometa, davanje šanse mladima i toga se drže i danas, pa je ovaj mali grad vrlo brzo postao središte razvoja ženskog bh. rukometa.

"Još nevjerojatnije zvuči podatak da je u šest godina natjecanja u Premijer ligi ŽRK Grude odigrao 134 utakmice, pretrpio šest poraza, odigrao dvije utakmice neriješeno i ostvario 126 pobjeda. Svjetski je rijedak rezultat da klub nije u nacionalnom prvenstvu poražen više od 55 mjeseci, za sve to zahvaljujem svima vama, kao i svim curama koje su prošle kroz naš klub. U ovom klubu je uvijek bilo mjesta za sve one koje srcem igraju za ovaj klub i koje na sve što im ovaj klub pruža odgovaraju na isti način, punom snagom do zadnjeg atoma. Naš osmi igrač zove se zajedništvo", naglasio je predsjednik Trlin.

Bravo djevojke!

Tagovi:

Ostale vijesti