• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kazna Zvezdi, Trinkijeriju i opomena, poruka za sudije

Autor mondo.rs

Crveno-bijeli kažnjeni zbog vrijeđanja trenera gostiju na nacionalnoj osnovi. Uz sankcije zbog tehničkih grešaka, Itaijan opomenut da ne smije da komentariše suđenje. Preporuka arbitima.

 Kažnjeni KK Crvena zvezda, KK Partizan i Andrea Trinkijeri Izvor: MN PRESS

U velikoj vrućini "Pionira", Crvena zvezda mts i Partizan odigrali su uzbudljiv derbi, odlučen trojkama crveno-bijelih u posljednjim minutima.

Nakon meča, šef struke crno-bijelih Andrea Trinkijeri govorio je oštro o, utisak je - prestrogoj, odluci sudije Aleksandra Glišića da mu poslije tehničke greške zbog prigovora odmah dodijeli još jednu, isključujuću, kao i o uvredama na svoj račun.

Nedugo potom, oglasio se i predsjednik KK Partizan Ostoja Mijailović najavom da će crno-bijeli razmatrati istupanje iz lige, a nezadovoljni su bili i igrači crno-bijelih, među kojima sa oglasio Rade Zagorac.

 Dan nakon utakmice, direktor takmičenja Košarkaške lige Srbije Leon Deleon potpisao je i objavio saopštenje u kojem je taksativno naveo odluke:

- KK Crvena zvezda kažnjena je novčanom kaznom u iznosu od 84.000 dinara zbog toga što su gledaoci vrijeđali trenera gostujuće ekipe po nacionalnoj osnovi ("ustašo", prim. novin) i zbog bacanja na teren čvrstih predmeta.

- Košarkaš Partizana Aleks Renfro moraće da plati 6.000 dinara zbog dobijene tehničke greške, a trener crno-bijelih Andrea Trinkijeri 24.000 zbog dosuđene četvrte tehničke greške i još 36.000 zbog isključenja.

- Kažnjen je i KK Partizan, iznosom od 18.000 dinara, jer se na konferenciji za novinare nije pojavio nijedan igrač.

U ostalim napomenama, Andrea Trinkijeri je opomenut da nije dozvoljeno javno kritikovati odluke sudija prema Propozicijama takmičenja, a sudijama je skrenuta pažnja da na utakmicama plej-ofa "mogu i treba da koriste uređaje za provjeru spornih sudijskih odluka".

Naredna, druga utakmica finalne serije biće odigrana u srijedu, od 19 časova uz direktan prenos na TV Arena sport.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC