After Us: Prva tehno vinil etiketa u BiH

Predstavljamo vam prvu izdavačku vinil etiketu u BiH – After Us.

2
A- A A+
ploča, after us, vinil Foto: Promo/za mondo.ba

Iza ovog brenda stoje četvorica istinskih muzičkih entuzijasta – Bogdan Tomičić iz BiH, Petar Šuškić i Dario Bošnjak iz Hrvatske i Mareks Konošonoks iz Letonije.

Ideja za ovaj projekat rodila se početkom 2018. a za premijerno izdanje odabrali su umjetnika iz Švedske Matiasa Fridela (Mattias Fridell), čija produkcija je inspiracija cijeloj ekipi.

Prvo izdanje izgleda ovako:

A1. Mattias Fridell - De Tarvliga Politikerna

A2. Volster - Degaussing

B1. Unis - ISO 9001

B2. Bogdan - After Us

Fridelova pjesma „De Tarvliga Politikerna“, koja otvara prvo izdanje je autentična i jednostavenog groova, ali s puno energije za ples.

Proteklih nekoliko godina Volster je postepeno postao jedan od najistaknutijih gurua hrvatske elektronske scene, ostavljajući svoj potpis kroz muziku. Njegova pjesma „Degaussing“ repetitivni je i melodični banger s razigranim basom.

ploča, after us, vinil Foto: Vedrana Puncer/Promo

Unis je novi projekt koji čine Sev Dah (Švedska) i Nihad Tule (Njemačka). Najljepše stvari su spontane kao i njihova pjesma „ISO 9001“.

I konačno, Bogdan, jedan od vlasnika etikete. On je novo, ali obećavajuće lice iz BiH. Njegova traka „After Us“ ima neuobičajeno snažnu energiju koja će vas “oduvati”.

Izvor: YouTube/After Us

Za vizuelni identitet izdanja pobrinula se Vedrana Puncer, a za mastering – Matias Fridel.

“After Us” možete poslušati i kupiti na OVOM LINKU, a ukoliko vam je potrebno još informacija, potražite ih na društvenim mrežama!

Inače, dok preslušavate premijerno izdanje, momci već vrijedno rade na narednom. Na njemu će se naći nova izdanja Petra Šuškića, kao i dva remiksa (Ray Kajioka i Stefan Vicent).

Ostale vijesti