Češka spremna da podrži BiH u migrantskoj krizi

Autor:

Predsjednik Vlade RS Radovan Višković razgovarao je danas, u Istočnom Sarajevu, s ministrom vanjskih poslova Češke Republike Tomašom Petričekom o aktuelnim političkim, ekonomskim temama, s osvrtom na proces evropskih integracija u BiH.

0
A- A A+

Višković, Petriček Foto: SRNA

Razmijenili su mišljenje u vezi s migrantskom krizom te je istaknuto da je Češka izrazila spremnost da pruži podršku u prevazilaženju ovog problema u BiH.

Na sastanku je ocijenjeno da je uspostavljanje ekonomske i privredne saradnje među prioritetima i dobar preduslov za međusobno razumijevanje i uvažavanje.

Višković je upoznao ministra vanjskih poslova Češke Republike s opredjeljenjem Vlade RS-a za evropske integracije u skladu s ustavno-pravnom pozicijom tog entiteta i ustavnim uređenjem BiH.

Iznio je stav po pitanju nedavno objavljenog Mišljenja Evropske komisije o zahtjevu BiH za članstvo u Evropskoj uniji te istakao da u sadržaju dokumenta ima nepotpunih informacija i da su neke oblasti obrađene na nestručan način, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose s javnošću.

Višković je zahvalio za podršku koju je pružila Ambasada Češke u BiH na uspostavljanju saradnje između Republike Srpske i Hradec Kralove oblasti, što je uokvireno i potpisanim memorandumom o saradnji, dodaje se u saopštenju.

Sastanku su prisustvovali i ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić i ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju Zlatan Klokić.

Ostale vijesti