Ukrajina u naletu, igraju i finale Mundijalita!

Autor:

Izgleda da dolaze bolji dani za bivšu sovjetsku republiku kojoj dolazi nova generacija talentovanih fudbalera...

Ukrajina u naletu, igraju i finale Mundijalita! Foto: Tanjug/AP Photo/Darko Vojinovic

Kakvih sedam dana za fudbalske navijače u Ukrajini!

Ne samo da je njihova seniorska reprezentacija ostvarila dve pobede u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. godine, protiv Srbije (5:0) i Luksemburga (1:0), nego su i njihovi omladinci obezbedili plasman u finale Svetskog prvenstva za igrače do 20 godina.

Mladi fudbaleri Ukrajine su u polufinalu savladali Italiju 1:0 (0:0) i to nakon što je "azurinima" poništen gol u 92. minutu zbog faula u napadu.

Đanluka Skamaka, napadač Sasuola, na atraktivan način je izjednačio rezultat duboko u nadoknadi vremena zbog čega su Ukrajinci, koji su poslednjih deset minuta igrali s igračem manje, popadali na travu, ali je sudija Rafael Klaus dobio poziv iz VAR sobe.

Signalizirano mu je da je Skamaka rukom u lice udario jednog igrača gostiju, gol je poništen, a usledilo je veliko slavlje Ukrajinaca koji su bili mnogo bolji na ovom meču.

Postigli su gol preko Buletse u 65. minutu i pogodili prečku, a imali su još ozbiljnih šansi.

ukrajina Foto: Tanjug/AP Photo/Darko Vojinovic

Ukrajini definitivno dolaze sve talentovanije generacije pošto su mladi fudbaleri Viktor Cigankov (21) i Roman Jaremčuk (23) već obeležili početak kvalifikacija za "A" selekciju, postigavši golove i protiv Srbije u ubedljivoj pobedi.

Iz generacije koja je zaigrala u Poljskoj vredi izdvojiti golmana Andreja Lunjina (Real Madrid), vezistu Sergeja Buletsu (Dinamo Kijev) i napadača Danila Sikana (Marijupol).

Finale se igra 15. juna u Lođu, a rival će im biti bolji iz duela Ekvadora i Južne Koreje.

Videćemo ko će naslediti Englesku na mestu svetskog šampiona u uzrastu do 20 godina

Tagovi:

Ostale vijesti