• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Krstajić pred smjenom, Tumba novi selektor?

Fudbalski savez Srbije spreman je da promijeni selektora i da nastavak kvalifikacija povjeri iskusnom Ljubiši Tumbakoviću, koji je prošle nedjelje dobio otkaz u Crnoj Gori, nakon što je odbio da vodi tim protiv tzv. Kosova.

 Ljubisa-Tumbakovic-novi-selektor-Srbije-smijenjen-Mladen-Krstajic Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Srbija će, izgleda, u nastavak kvalifikacija s novim selektorom!

Kako prenosi "Sportski žurnal", pod oznakom ekskluzivno, Fudbalski savez Srbije će na sjednici Izvršnog odbora zakazanoj za srijedu uručiti otkaz Mladenu Krstajiću, a njegovu poziciju povjeriće iskusnijem treneru.

To će navodno biti Ljubiša Tumbaković (60), doskorašnji selektor Crne Gore, koji je u petak raskinuo ugovor sa "sokolima" nakon što je odbio da vodi tim protiv tzv. Kosova.

Prethodnih dana iskusni strateg se dovodio i u vezu s Vojvodinom.

FSS se na ovu promjenu odlučio nakon samo četiri osvojena boda iz tri kola kvalifikacija, a prije svega zbog debakla doživljenog na gostovanju Ukrajini, kada je Srbija doživjela jedan od najubjedljivijih poraza u ovom vijeku (5:0).

Anketa

Da li bi Krstajić trebalo da bude smenjen?

  • Nije trebalo ni da bude selektor

    75.32% (174)

  • Zašto nije smenjen posle Rusije?

    9.09% (21)

  • Samo ako FSS može da dovede boljeg

    3.9% (9)

  • Ne, odlično radi i trebalo bi da nastavi

    4.33% (10)

  • Smena selektora ne bi ništa promenila

    7.36% (17)

Da li bi Krstajić trebalo da bude smenjen?

Rezultati


Krstajić je poslije toga poručio da nije razmišljao o ostavci, pošto je brzo slijedio meč s Litvanijom, dok je nakon pobjede nad timom s Baltika kazao da je njegova sudbina u rukama FSS.

"Što se mene tiče, miran sam, profesionalac, radim svoj posao, a sve ostalo je na ljudima iz Saveza. Kako oni odluče - tako će biti. U ovom momentu je bitna Srbija i naše učešće na Evropskom prvenstvu, koje nije dovedeno u pitanje", naveo je selektor koji je i prije toga kazao da ako bude otišao - otići će "čistog obraza".

KRSTAJIĆEVIH GODINU I PO

Mladen Krstajić je na mjesto selektora Srbije zvanično došao krajem 2017. godine, pošto je prvobitno bio v.d. nakon smjene Slavoljuba Muslina, pa je tako Srbiju poveo na Svetsko prvenstvo i tamo zabilježio pobjedu i dva poraza. "Orlovi" su trijumfovali u grupi u Ligi nacija, upisali četiri boda iz tri meča kvalifikacija, a ostaće upamćeni i sukobi sa igračima poput Milivojevića, Nastasića, Grujića... Iz tima su takođe "sklonjeni" Ivanović, Tošić i Stojković, pa će biti zanimljivo da li će doći do pomirenja u slučaju promjene selektora. Iz izjava igrača moglo se tako naslutiti...

Kada je u pitanju Tumbaković, osim patriotskog čina koji je napravio protiv tzv. Kosova, za mjesto selektora Srbije preporučuju ga i višegodišnji uspjesi s Partizanom, dok je radio još u Radničkom iz Novog Beograda, Obiliću, Haitanu, AEK-u, Al Nasru, Šandongu, Stil Azinu i Vuhanu.

Prethodne tri godine vodio je "sokole" i s njima ostvario sedam pobeda, sedam remija i 12 poraza, dok je jesenas dva puta poražen upravo od Mladena Krstajića.

Srbija je u Podgorici slavila 2:0, dok je u Beogradu bilo 2:1 za "orlove".

Ljubiša Tumbaković je takođe dobitnik i nagrade za najboljeg trenera 2006. godine, u organizaciji Fudbalskog saveza Srbije, a ovo nije prvi put da se dovodi u vezu sa selektorskom funkcijom.

Prethodnih puta nije došlo do dogovora, ali ovoga puta je veoma izvjesno da će pokušati da povede Srbiju na Evropsko prvenstvo 2020. godine.

Pogledajte i poslušajte razgovor sa Nešom Petrovićem u podkastu "Sve u 16" povodom neuspjeha Srbije u Lavovu, kao i šta on misli o mogućem novom selektoru Srbije...

Sve u 16: Gost Neša Petrović o Mladenu Krstajiću
Izvor: YouTube/MONDO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC