Dalibor Ilić povukao prijavu za NBA draft

Autor:

Pored Ilića, na ovaj potez odlučili su se, između ostalog, i Nikola Mišković i Boriša Simanić.

Dalibor Ilić povukao prijavu za NBA draft Foto: ABA liga/KK Mornar/Media pro

Član aleksandrovačke Igokee Dalibor Ilić povukao je prijavu za ovogodišnji NBA draft, prenosi portal kosarka24.ba. Prema pisanju ovog portala, na isti potez odlučili su se i košarkaši Mega Bemaksa Nikola Mišković i Andrija Marjanović, nada FMP-a Zoran Paunović i Zvezdin Boriša Simanić.

Na listi prijavljenih košarkaša, prema ovom izvoru, više nema srpskih igrača, a prijave su povukla još 42 internacionalca i dva koledž igrača.

Ilić je rođen 2000. godine u Višegradu, gdje je u taboru Varde HE napravio prve košarkaške korake. 2015. godine došao je u tabor "igosa", te bio nosilac igre kada su u pitanju mlađe selekcije.

Prve minute u seniorskom timu Igokee zabilježio je u sezoni 2016-17, kada je nastupio na dvije utakmice – u sedmom kolu protiv Cedevite (69:84) i devetnestom protiv Crvene zvezde (68:77).

U prošloj sezoni ABA lige igrao je na svim utakmicama, prosječno igrajući 14.4 minuta, a u prosjeku je bilježio 4.4 poena, 3.9 skokova i 0.8 asistencija.

Sa reprezentacijom Srbije je prošle godine, na Evropskom prvenstvu za igrače do 18 godina, održanom u Letoniji, osvojio zlatnu medalju.

Ovogodišnji NBA draft održaće se u noći između 20. i 21. juna u Bruklinu.

Tagovi:

Ostale vijesti