• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Navijači Sarajeva mogu da odahnu – Musemić ostaje!

Autor mondo.ba

Poslije dugih pregovora bordo klub i Husref Musemić produžili saradnju.

Husref Musemić osvojio je sa Sarajevom „duplu krunu“, ali trebalo je da prođe dosta vremena da se definitivno potvrdi njegov ostanak u klubu.

Pregovori sa Musemićem su se odužili zbog čega su prije dva dana reagovali navijači i poslali poruku upravi da Musemić mora da ostane trener Sarajeva, a njihova želja konačno je i uslišena.

Sarajevo i Musemić produžili su ugovor do 2021. godine, saopšteno je iz bordo kluba.


"Nakon finalnog sastanka održanog večeras, 12. juna u hotelu Ibis u Sarajevu, uspješno su okončani pregovori o produženju ugovora šefa stručnog štaba Fudbalskog kluba Sarajevo, Husrefa Musemića.Nakon historijske sezone u kojoj je Bordo tim osvojio duplu krunu, Fudbalski klub Sarajevo uložio je sve napore da na kormilu zadrži aktuelnog trenera. Novim ugovorom Musemiću je ukazano povjerenje naredne dvije godine, što predstavlja značajan napredak s obzirom na to da je dosadašnja praksa bila potpis ugovora u trajanju od jedne godine uz opciju naknadnog produženja na još godinu dana. Mogućnost potpisa ugovora u minimalnom trajanju od dvije godine rezultirala je početkom pregovora po završetku sezone jer je bila potrebna saglasnost novog većinskog vlasnika ulagačkih prava gospodina Nama“, navodi se u saopštenju kluba.

Čelnici Sarajeva potom su objasnili i zbog čega je „zapelo“ u pregovorima.

"Nakon prvog sastanka održanog 27. maja 2019. godine, zadovoljeni su svi uslovi Musemića. U naknadnim pregovorima kamen spoticanja predstavljala je isključivo klauzula kojom je definisana otpremnina u slučaju prijevremenog raskida ugovora. Na današnjem sastanku usvojen je zadovoljavajući prijedlog za obje strane“, saopštio je FK Sarajevo.

Musemić je rekao da će se truditi da njegova ekipa bude još bolja.

„Drago što sam ostao u Sarajevu i nastavit ću se truditi da u narednom periodu budemo još bolji. Teško je održati poziciju kada si na vrhu, imam izazov u karijeri da budem još bolji tako da je i to vrsta pritiska koja nas tjera naprijed“, rekao je Musemić.

Musemić će u petak obaviti prozivku u trening centru Butmir, a naredne sedmice ekipa Sarajeva otputovaće na pripreme u Sloveniju.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC