• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zagorac: Ili odeš kao gubitnik ili preuzmeš odgovornost

Autor mondo.rs

"Mozak, mišići i telo ne mogu da funkcionišu na optimalan način. Šta da se radi, igramo u istim uslovima, pružamo dobre partije i mislim da je svima zanimljivo da gledaju ovo finale", rekao je junak pobede crno-belih.

 Rade Zagorac - Ili preuzmeš odgovornost ili odeš kao gubitnik Izvor: Mondo/Stefan Stojanović



"Znate kako, sve vreme igrate i promašujete, ne ide kako ste zamislili..."
, pričao je Rade Zagorac u tunelu "Pionira" u sredu uveče nakon što se posle šest promašaja podigao i sedmi put za tri i pogodio…

...za pobedu!

"Imate dve opcije - ili da potpuno potonete, predate se i odete kao gubitnik ili da budete svesni da gore od toga ne možete i preuzmete odgovornost bez prevelikog razmišljanja. Ovog puta je ispalo najbolje moguće", dodao je košarkaš Partizana čiji je pogodak odlučio dramatičnu drugu utakmicu finala plej-ofa za košarkaše.

Konkretnije od toga - čiji je pogodak sprečio odlazak šampiona na 2:0 pred treću utakmice serije u subotu od 18 časova i to pred navijačima Crvene zvezde.

"Ovo mi je sigurno najlepši trenutak u karijeri", rekao je sa osmehom.

"Zaslužio je. Dobro radi, voli košarku, pametan je momak. Nekad i prepametan. Ovo ga je nagradilo, toliko je želeo i zaslužio je da mu se ovo desi. Lopta se ušunjala u obruč, ali tako je to kad te pogleda onaj odozgo. Srećan sam zbog njega i ostalih saigrača.Bilo bi teško da je 0:2. U prvoj smo vodili u poslednjoj četvrtini, u ovoj smo imali i sreće", rekao je kapiten Novica Veličković o saigraču.

Trener crno-belih Andrea Trinkjeri priznao je da isprva nije planirao da Zagorac završava akciju na tri sekunde pre kraja, pri rezultatu 70:72, ali da je morao da koriguje odluku posle kontra tajm-auta Milana Tomića i da je tada odlučio da se opkladi na svog krilnog košarkaša.

Skromno, jer tokom sastanka u svlačionici i potom tuširanja i presvlačenja nije mogao da zna o čemu je Trinkjeri razgovarao sa novinarima, Zagorac je na isto pitanje odgovorio ovako:

"Nezahvalno je pričati o tome. Zamisao je bila da nije neophodno da pogodimo trojku, opcija je bila i dvojka za produžetak", pričao je jedan od 34 košarkaša sa spiska koji je nedavno objavio selektor Aleksandar Đorđević.

"Srećan sam što smo poravnali rezultat u seriji, vraćamo se na njihov teren bez brejka i imamo šansu da posle sledećeg meča budemo jedan korak bliži tituli".

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović


O atmosferi u dvorani, u kojoj su baklje Grobara samo otežale uslove za igru, rekao je…

"Ovo je bila veoma zahtevna utakmica, serija takođe. Svedoci ste koliko je teško igrati u ovim uslovima u hali. I momcima iz Zvezde i nama ove utakmice su među najtežim u sezoni. Mozak, mišići i telo ne mogu da funkcionišu na optimalan način. Šta da se radi, igramo u istim uslovima, pružamo dobre partije i mislim da je svima zanimljivo da gledaju ovo finale".

Pogledajte kako je Zagorac rešio derbi i koliko je potom Biliju Beronu nedostajalo da, ipak, donese dve vezane meč lopte crveno-belima.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC