• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stefan Mitrović: Ma, kakvi komarci, dođite na Taš!

Autor mondo.rs

Trofejni srpski vaterpolista Stefan Mitrović, koji je pre nekoliko dana sa Ferencvarošem postao klupski prvak Evrope, raduje se igranju pred publikom u svom rodnom gradu: "Zaboravite komarce i vrućinu, dođite da uživamo zajedno".

 Svetska-liga-u-vaterpolu-u-Beogradu-Stefan-Mitrovic Izvor: Mondo/Goran Sivački

Vaterpolo reprezentacija Srbije je u jeku priprema za Finalni turnir Svetske lige koji će od 18. do 23. juna  biti održan na otvorenom bazenu Sportskog centra "Tašmajdan" u Beogradu. 

GRUPE SVETSKE LIGE

Srbija će u B grupi za protivnike imati Australiju, Hrvatsku i Kazahstan, dok će se u A grupi takmičiti Španija, Mađarska, Japan i Kanada. Pobednik Svetske lige obezbediće učešće na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020.

Selektor Dejan Savić tek od juče na raspolaganju ima kompletan sastav, pošto su se nakon završetka Fajnal-ejta Lige šampiona i kratkog odmora nacionalnom timu priključili Filip Filipović, Stefan Mitrović, Dušan Mandić, Nikola Jakšić i Radomir Drašović.

Mitrović i Jakšić su došli na pripreme sa oreolom novih evropskih klupskih prvaka. Njihov Ferencvaroš je u finalu Lige šampiona pobedio Olimpijakos posle peteraca i prvi put u svojoj istoriji postao šampion Evrope.

"Hoću da na Tašu, u hramu vaterpola igramo i uživamo. Dugo smo zajedno, ovu reprezentaciju
osećam kao familiju i red je da se tako ponašamo u bazenu", kaže po dolasku u Beograd Stefan Mitrović, koji je drugi put u karijeri postao klupski prvak Evrope - pre Ferencvaroša, to je uradio sa Partizanom 2011. godine u Rimu.

I on, poput Milana Aleksića, Save Ranđelovića i ostalih reprezentativaca, smatra da je Beograd idealno mesto i prilika da se odmah prebrinu olimpijske brige.

"Bilo bi najlepše da odmah obezbedimo plasman na Olimpijske igre u Tokiju. Da budemo prvi i da se mirno okrenemo narednim izazovima u pripremama za Tokio. Hrvati su nam najveći rival, u to nemam nikakve dileme. Imaju samopouzdanje. Tačno je da je dubrovački Jug imao dosta reprezentativaca na završnom turniru Lige šampiona u Hanoveru, ali je opet lakše kada se igra u istom klubu. Mi smo bili raštrkani i sada stručni štab treba da nas uigra. Verujem da neće biti problema", rekao je Mitrović.

Svetska liga
Izvor: YouTube/VSS/J. Karanović

Prvi meč reprezentacija Srbije igra u utorak, 18. juna u 21 sat, a protivnik je Australija. Zanimljivo je da će to biti prva utakmica Stefana Mitrovića po novim pravilima, jer na Evropa kupu u Zagrebu nije igrao zbog povrede ramena.

"Da vidim i kako to izgleda. Australiji će zbog njihove kretnje u igri nova pravila odgovarati. Mi moramo da se prilagodimo".

Posle Evropskog prvenstva 2016. i rekorda po broju navijača u Areni, Beograd je ponovo domaćin velikog takmičenja. NA TRIBINE ZA DELFINE, novi je slogan kojim se animiraju navijači, a kompleti ulaznica za sve 24 utakmice, kao i karte za pojedinačne mečeve mogu se kupiti na svim prodajnim mestima Ticket vision-a ili putem sajta tickets.rs.

Evo kako do besplatnih karata za vaterpolo Svetsku ligu

"Svuda smo u Srbiji imali sjajnu podršku. Beograd je nekako drugačiji, specifičan. Znam to i sam, Beograđanin sam. Možda da će neko da razmiišlja: vrućina je, komarci, gledaću na televiziji. Ipak očekujem podršku i voleo bih da budu pune tribine. Onda i kada igraš na svežinu kao ovoga puta daješ i više nego što možeš. Navikli smo da igramo sa pritiskom, sami ga sebi postavljamo. Imamo veliki motiv, ali ponavljam, hajde da uživamo svi zajedno, da damo maksimum i ako može pobedimo. Bilo bi to sjajno".

Mitrović je u karijeri osvojio sve. Bio je i u Berlinu, Firenci i Bergamu kada se na završnim turnirma Svetske lige stizalo do zlata i što je najvažnije olimpijske vize.

"Eto, na redu je Beograd. Neće biti lako, opasni su Hrvati, ništa slabiji Španci. Ne znam u kojem će sastavu doći Mađari, ali ko god da dođe zna da igra. Tvrdim, biće to napornih šest vaterpola dana, napronih ali i lepih jer smo kod kuće. Sa navijačima iza sebe sve to izgleda drugačije", rekao je Stefan Mitrović.

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

Na tribine za Delfine ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Ako još uvek niste došli do karata, mi vas vodimo na finalni turnir Svetske lige. Sve što treba da uradite 1⃣ Zapratite našu stranicu 2⃣ Napišete poruku podrške našim Delfinima ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Šest najkreativnijih poruka Vaterpolo savez Srbije nagradiće paketom karata za sve utakmice finalnog turnira Svetske lige, a vaše poruke naći će se na majicama koje će naši reprezentativci nositi pre utakmica! ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Podrži Delfine na putu za Tokio! Vidimo se na Tašu! #teamserbia #waterpolo #waterpoloserbia #FINAwaterpolo

Објава коју дели Vaterpolo savez Srbije (@waterpolo_serbia) дана

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC