Tuzlanski kanton: Pronađeno oružje, droga...

Autor:

U pretresima na devet lokacija na području Tuzlanskog kantona pronađene su dvije lovačke puške, dva okvira za automatsku pušku sa 18 metaka, 14 metaka različitih kalibara, 42 pištoljska metka, limeni čamac i dva vanbrodska motora.

0
A- A A+
policija, milicija Foto: MONDO/Samir Cacan

Protiv pet lica sa područja Tuzlanskog kantona tuzlanskom Kantonalnom tužilaštvu biće podnesen izvještaj zbog sumnje da su počinili krivična djela iz oblasti narkotičkih sredstava, nedozvoljenog držanja oružja i municije i imovinskih delikata, saopšteno je danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona.

U slučaju pozitivnog vještačenja oduzetih narkotičkih sredstava nadležnom tužilaštvu biće dostavljen izvještj protiv još četiri lica sa područja ovog kantona.

U pretresima na devet lokacija na području Tuzle, Lukavca, Živinica, Banovića, Gračanice i Gradačca pronađene su dvije lovačke puške, dva okvira za automatsku pušku sa 18 metaka, 14 metaka različitih kalibara, 42 pištoljska metka, limeni čamac i dva vanbrodska motora.

U ovim pretresima pronađeno je i oko 60 metara plastične ograde, veća količina novih odjevnih predmeta, određena količina materije koja svojim izgledom podsjeća na kanabis i spid, te po dvije drobilice i digitalne vage.

Pretresi su izvršeni po nalogu nadležnih opštinskih sudova, a pronađeni predmeti mogu se dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela ili prekršaja.

Nakon kompletiranja predmeta izvještaj će biti podnesen protiv lica čiji su inicijali S.K. /54/ i M.D./39/, oba iz Tuzle, A.S. /29/ iz Lukavca, S.M. /51/ i A.J. /34/ iz Tuzle.

U slučaju pozitivnih nalaza vještačenja oduzetih materija nadležnom tužilaštvu biće dostavljen izvještaj i protiv M.M. /20/ iz Tuzle, E.B. /38/ iz Banovića, A.M. /19/ iz Gračanice i E.P. /24/ iz Gradačca.

Pretresi su izvršeni prema planu sprovođenja mjera na sprečavanju, otkrivanju i identifikaciji izvrilaca krivičnih djela iz navedenih oblasti.

Ostale vijesti