Huawei OS brži 60% nego Android, stiže u oktobru

Autor:

Globalna verzija Mate 30 neće biti na HongMeng operativnom sistemu, ali će postojati i takav model, posebno za Kinu.

2
A- A A+

Više kineskih izvora potvrdilo je da je Huawei spreman da predstavi HongMeng OS, koji će se globalno zvati Ark OS, u oktobru, a testiranja, koja su sprovedena sa kineskim partnerima, OPPO-om i VIVO-om, pokazuju da je taj OS i do 60 odsto brži, nego Android. Huawei je na sopstvenom operativnom sistemu, koji će biti baziran na Android-u, radio sa Tencent predstavnicima i sistem je takoreći spreman, ali neće debitovati sa Mate 30 serijom.

Pročitajte i ovo: Huawei već isporučio milione telefona sa HongMeng OS-om

Operativni sistem će prvo biti dostupan samo u Kini, na tržištu, koje je već naviklo na ovakve sisteme i tokom prvog perioda samo će se raditi na njegovom unapređenju i “peglanju“. Postojaće Mate 30 verzija i na ovom OS-u, ali samo za Kinu, tvrdi GSMArena.

Globalno usvajanje Ark OS-a bi trebalo da počne na proleće, s premijerom Huawei P40  serije, a do tada će kompanija raditi na oplemenjavanju operativnog sistema i ispravljanju propusta i unapređenjima na osnovu informacija, koje dobije od korisnika.

Pročitajte i ovo: Zašto se Amerika toliko plaši kompanije Huawei?

GSMArena zaključuje ovaj članak napomenom da će Huawei, ipak i pored velikih nedaća u kojima se nalazi, uspeti da poveća prodaju pametnih telefona za pet do deset odsto u odnosu na 2018. godinu, ali da to svakako neće biti dovoljno da se prestigne Samsung. Analitičari predviđaju da bi Huawei tokom 2019. godine prodati oko 225 miliona telefona, što je prilično dobar rezultat s obzirom na to kakva zbrka vlada u vezi sa američkom zabranom.

Šta vi mislite, kakve su šanse Huawei OS-a?

Izvor: MONOD portal

Izvor: Huawei Mobile

Ostale vijesti