• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Fener šutirao 5/34 za tri poena, ovacije u dvorani!

Autor mondo.rs

Vasa Micić igrao je 39 minuta i 30 sekundi u trećoj utakmici serije finala plej-ofa u kojoj je Obradovićev tim promašio sve što je mogao.

Košarkaški Fenerbahčea napravili su "brejk" na otvaranju finalne serije plej-ofa u "Abdi Ipekči" dvorani, ispustili veliku prednost u drugom susretu i izgubili ga u produžetku uz sjajnu partiju Vasilija Micića, a onda - kada su konačno istrčali pred svoje navijače - odigrali katastrofalan meč ovog četvrtka uveče.

Uz 33 odsto u šutu iz igre ekipe srpskog trenera Željka Obradovića: Fenerbahče - Anadolu Efes 57:74 (17:22, 9:14, 19:20, 12:18)!

Navijači na krcatim tribinama "Ulker arene" ovacijama su ispratili Nikolu Kalinića, Marka Gudurića i ostale košarkaše Fenera, koji će imati 48 sati da pokušaju da namjeste ruku poslije meča u kom su "tukli" 5/34 za tri poena.

Dobro ste pročitali…

Ekipa trenera Ergina Atamana, u kojoj je Micić igrao 39 minuta i 30 sekundi, sada vodi 2:1 u seriji do četiri pobjede. Računajući sve mečeve ove sezone, Ataman ima 6:4 protiv Obradovića uz trijumf u Superkupu na otvaranju sezone i najvažnijem međusobnom duelu, polufinalu Fajnal-fora Evrolige u Vitoriji.

1. utakmica: Efes – Fenerbahče 56:73
2. utakmica: Efes – Fenerbahče 101:93, 86:86
3. utakmica: Fenerbahče – Efes 57:74
4. utakmica: Fenerbahče – Efes (subota, 16.00)
5. utakmica: Efes – Fenerbahče (ponedjeljak, 19.00)

Fener je u desetoj takmičarskoj utakmici sa Efesom ove sezone imao prednost od 12:11 kada je Atamanov tim napravio prvu malu seriju od 0:8, a potom u drugoj četvrtini još jednu od 0:6 za 12 poena prednosti i vođstvo od 24:36.

Domaći navijači, njih 11.000 u dvorani, očekivali su da će drugo poluvrijeme donijeti drugu priču, ali se u tom smislu ništa nije promijenilo - Obradovićev tim gradio je otvorene šuteve, ali nije pogađao. Razlika se u trećoj dionici kretala od osam do 12 poena, slično je bilo i do polovine posljednje četvrtine, kada su gosti serijom od 0:11 za 52:70 zaprijetili da žestoko poraze gradskog rivala.

Tek kada je rezultat na semaforu pokazao 57:74, na 30 sekundi prije kraja, Ataman je prvi put iz igre izveo reprezentativca Srbije, Micića, koji je čudan meč završio sa 15 poena i tri asistencije. Adrijan Moerman iskoristio je svježinu, jer je pauzirao u drugoj utakmici, za 16 poena i 13 skokova.

Još jedan reprezentativac Srbije, Kalinić, jedini je bio raspoložen za košarku u timu Fenera, postigao je 17 poena, četiri manje imao je Bobi Dikson, ali uz katastrofalan procenat šuta, Nikolo Meli ubacio je 11, Gudurić sedam, Kostas Slukas četiri, a Melih Mahmetolu dva poena uz sedam promašaja u šutu za tri.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC