Zapečene tikvice sa sirom

Autor:

Brzi, laki recept pogodan i za početnike!

Zapečene tikvice sa sirom Foto: Guliver/Getty images Plus/iStock/ivanmateev

Predstavljamo vam jednostavan recept za tikvice zapečene u rerni, koje su na stolu, tople i mirisne, za manje od pola sata. Recept je pogodan i za potpune početnike u kuhinji.

Sastojci:

Četiri tikvice

100 grama tvrdog sira za rendanje

200 grama mekog sira

Maslinovo ulje

Peršun

Sušeni bosiljak

So, biber

Priprema:

Zagrejte rernu na 180 stepeni, na pleh stavite papir za pečenje.

Tikvice operite, osušite i presecite na pola po dužini. Kašikom izdubite semenke. U činiji izmešajte meki sir sa solju, biberom i sušenim bosiljkom. Pažljivo ih stavite na papir za pečenje, odozgo narendajte tvrdi sir i prelijte ih sa malo maslinovog ulja. Pecite 15-20 minuta, dok tikvice ne postanu mekane a sir se lepo zapeče. Pospite svežim peršunom i servirajte toplo.

Kako vi pripremate tikvice? Recite nam u komentarima, a pogledajte i recept za tikvice punjene ćuretinom!