• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lenard: Sumnjali su... Kari: Priča nije gotova

Autor mondo.rs

Nakon završetka finalne serije NBA lige, u kojoj je Toronto osvojio prvu titulu u istoriji, akteri poslali snažne poruke - Reptorsi razuvjerili "nevjerne Tome", Voriorsi kažu da će se vratiti

Toronto Reptorsi uspjeli su prvi put u istoriji da osvoje šampionski prsten NBA lige, pošto su u velikom finalu nadigrali prvake, Golden Stejt Voriorse, ukupnim rezultatom 4:2 u seriji.

Tim iz Kanade predvodio je Kavaj Lenard, koji je i proglašen najkorisnijim igračem (MVP) finala. On je u šestom meču finalne serije bio najefikasniji u redovima Toronta sa 26 poena, 12 skokova, šest asistencija, uz dvije ukradene lopte i dvije blokade.

On se pridružio Karimu Abdulu Džabaru i Lebronu Džejmsu koji su osvajali titule sa dva različita tima, nakon što je podigao trofej i sa ekipom San Antonija 2014. godine.

Ipak, momak iz Los Anđelesa uspio je da se upiše u istoriju najjače lige svijeta kao prvi igrač koji je trijumfovao u obje konferencije, Istočnoj i Zapadnoj, i koji je ponio titulu MVP.

"Želio sam da pravim istoriju ovdje. To sam i uradio, iako su mnogi sumnjali u mene", rekao je Lenard.

"Imao sam sjajan sistem podrške u ovom klubu nakon dolaska iz San Antonija. Samo sam naporno trenirao, vrijedno radio i razmišljao o ispunjenju ovog cilja u Torontu. Došao sam u novi tim kod novog trenera koji je isto razmišljao kao i ja kako doneti pehar, i uspjeli smo u tome", naveo je Lenard.

A Nik Nurs, koji je već u debitantskoj sezoni u NBA u kojoj je kao prvi trener vodio ekipu napravio veliki uspjeh, istakao je da su vjerovali i da ih je to vodilo do pehara.

"Bilo je mnogo loših brejkova. Nastavili smo da igramo kao da im niko ne nedostaje. Bilo je mnogo tenzije, na najvišem nivou, oba tima očajnički su htjela trofej", rekao je trener Toronta.

Na drugoj strani, Golden Stejt doživio je mnogo pehova. Povrede Kevina Durenta i Kleja Tompsona i te kako su uticale na tim Stiva Kera.

"Više od poraza me boli loš osjećaj zbog povreda igrača", naveo je trener Voriorsa.

"One su dio NBA, kao i svakog sporta, i imaju veliku ulogu. To je priroda, možemo sada da pričamo šta bi bilo da smo bili kompletni, ali nije više važno".

"Ratnici", uprkos bolnoj istini, nemaju namjeru da odustanu, što su odmah i poručili javnosti.

"Mislim da svi razmišljaju da je ovo naš kraj, ali to nije pametno. Još nismo završili… Vratićemo se", rekao je Drejmond Grin nakon završetka finalne serije.

I Stef Kari imao je istu poruku.

"Priča nije gotova", kratko je prokomentarisao jedan od najboljih igrača Golden Stejta.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC