ANKETA: Ko za novog selektora Srbije?

Autor:

Pet kandidata za nasljednika Mladena Krstajića i velika odluka pred rukovodstvom Fudbalskog saveza Srbije. Ne smiju da pogriješe, Srbija mora da ide na Evropsko prvenstvo 2020. godine. Ko je vaš izbor? Glasajte u anketi na kraju teksta.

ANKETA: Ko za novog selektora Srbije? Foto: MN Press/MONDO/Montaža

Selektorska klupa Srbije je prazna!

Odbor za hitnja pitanja FSS razriješio je juče Mladena Krstajića funkcije poslije sporazumnog raskida ugovora, a uprkos najavama njegov nasljednik nije izabran na istoj sjednici, nego je dogovoreno da se ostavi vrijeme da odluka "sazri".

Kako prenosi "Sportski žurnal", čelnici Fudbalskog saveza Srbije biće strpljivi po pitanju izbora novog selektora jer je naredno okupljanje reprezentativaca tek u septembru.

Na mjestu novog trenera Srbije viđen je bio Ljubiša Tumbaković, koji se rastao sa Crnom Gorom nakon što je odbio da vodi tim protiv tzv. Kosova, ali postoji još kandidata u ovom trenutku, dok u međuvremenu možda "ispliva" i neko novo ime.

Nagađanja oko nasljednika Mladena Krstajića potrajaće sve do kraja juna pošto će, a nezvanično, ime novog selektora biti objelodanjeno nakon Evropskog prvenstva za mlade.

To je i signal da je jedan od kandidata Goran Đorović, koji bi mogao da bude promovisan u slučaju dobrog rezultata sa "orlićima", a koji je prezentovao odlično trenersko znanje radeći sa mladom selekcijom Srbije koja se bez problema plasirala na završni turnir.

/ŠTA JE NAJBOLJE ZA OVU REPREZENTACIJU?/

orlovi, srbija, fudbal Foto: MN Press

S obzirom na to da je i dobar dio "orlića" promovisan u međuvremenu u seniorsku reprezentaciju, ne čudi što bi u FSS željeli da nastavi da sarađuje s njima i u "A" selekciji.

Osim njih, kako prenosi "Sportski žurnal", od trenera koji su bez angažmana, opcija je i Slaviša Jokanović, koji preferira ostanak u Engleskoj nakon što je izgradio dobru reputaciju promocijama Votforda i Fulama u Premijer ligu.

/IZVINJENJE? RIJEŠITE PROBLEME I PLASIRAJTE SE NA EURO2020/

Ipak, timovi s kojima se dovodio u vezu, kao što su Midlsbro i VBA, pronašli su druga trenerska rješenja i možda bi iz tog razloga ipak prihvatio poziv FSS.

Manje realna rješenja su treneri pod ugovorima...

Veljko Paunović, koji je sa omladincima Srbije osvojio Svjetsko prvenstvo 2015. godine na Novom Zelandu, dogovorio je nastavak saradnje s Čikagom koji mu je ukazao šansu uprkos lošoj prethodnoj sezoni, tako da se ne čini naročito realno da sada napusti "brod".

Izvor: YouTube/MONDO

Nešto lakše bilo bi Ivanu Jovanoviću, koji se takođe spominje kao potencijalni kandidat, a koji vodi Al-Nasr u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Ovaj trener iz Loznice najveće uspjehe u karijeri napravio je sa kiparskim APOEL-om, kada su igrali čak četvrtfinale Lige šampiona, a dobitnik je i priznanja za najboljeg stratega Srbije za 2011. godinu, što je zapravo nagrada koju od nabrojanih trenera nije dobio samo Đorović.

U ovom trenutku ne spominju se Dragan "Piksi" Stojković, koji ima izuzetno bogat ugovor u Kini, kao ni Siniša Mihajlović koji se dogovorio s Bolonjom prije nekoliko dana.

Šta vi mislite, ko bi trebalo da bude novi selektor Srbije?

Odgovorite u našoj anketi i pišite u komentarima...


Ostale vijesti