Bihać: U dvije kuće našli 282 migranta

Autor:

U dvije porodične kuće u Bihaću danas su pronađena 282 migranta, a u ovoj akciji MUP-a Unsko-sanskog kantona i Kantonalne uprave za inspekcijske poslove povrijeđena su četiri policajca jer su neki od migranata pružali otpor.

0
A- A A+
izbjeglice, migranti, emigranti, bihać, unicef Foto: Vedran Ševčuk, mondo.ba

U jednoj kući boravilo je 180 migranata, a u drugoj 102 i svi oni su prebačeni na lokalitet Vučjak, gdje lokalne vlasti planiraju da izgrade migracioni centar, navodi Klix.ba.

Inspektori su zapečatili ove objekte, a vlasnici kuća biće sankcionisani.

Prilikom pretresa kuća pronađen je veliki broj predmeta za koje se smatra da su korišteni u tučama i drugim incidentima koji su zabilježeni proteklih dana.

MUP Unsko-sanskog kantona i Kantonalna uprava za inspekcijske poslove i sutra nastavljaju svoje aktivnosti s obzirom da na području ovog kantona postoje stotine objekata gdje ilegalno borave migranti.

Ministar MUP-a Unsko-sanskog kantona Nermin Kljajić danas je potvrdio da su na Vučjaku osigurani šatori, voda, hrana i medicinska pomoć migrantima, a iz gradske organizacije Crvenog krsta potvrđen je maksimalni angažman i spremnost za prijem nekoliko stotina osoba.

Tagovi:

Ostale vijesti