Trebinjci rekorderi u davanju krvi

Autor:

Trebinje će i ove godine postići rekorde u broju dobrovoljnih davalaca krvi, ali i u broju prikupljenih jedinica krvi, kojih je u prošloj godini bilo 2.339, ali ovogodišnje prvo polugodište je znatno bolje nego prošlogodišnje.

0
A- A A+
krv, transfuzija Foto: Guliver/Getty images, toeytoey2530

Ovo je rečeno na prijemu dobrovoljnih davalaca krvi iz Trebinja, koji su, zajedno sa svojim gostima iz Beograda, Podgorice i Kragujevca, povodom njihovog Međunarodnog dana, prisustvovali prijemu kod Mirka Ćurića, gradonačelnika Trebinja, pišu Nezavisne.

"Mi u Trebinju smo dostigli nivo od pet odsto dobrovoljnih davanja krvi po broju stanovnika, a kao regija četiri odsto, što su izuzetno visoki procenti, zahvaljujući kojim naša služba djeluje brzo i efikasno", kazao je Dragan Šarenac, načelnik Službe transfuzijske medicine Trebinje.

Ćurić je istakao da je ponosan što je na čelu grada koji prednjači u ovoj humanoj misiji, ali što ima i prijatelje u crnogorskim i srbijanskim lječilištima koji su tu kada god eventualno treba pomoći.

Podsjetivši na povelju o bratimljenju Podgorice i Trebinja, Vukota Jašović, predsjednik Udruženja dobrovoljnih davalaca krvi Podgorice, potvrdio je da, osim što dva puta godišnje trebinjski i podgorički davaoci dolaze jedni kod drugih radi zajedničkih akcija, i u vanrednim situacijama uvijek ima dovoljno krvi za sve.

Trebinjski dobrovoljni davaoci su, zajedno sa svojim gostima, nakon zajedničkog darivanja krvi u Službi transfuzijske medicine Trebinje, uručili novčanu pomoć za gradnju novog Centra za djecu ometenu u razvoju Trebinje.

Ostale vijesti