Kosovo gradi novi stadion: "Biće najlepši na Balkanu"

Autor:

U Prištini najavljuju izgradnju sportskog objekta u Prištini od 30.000 mesta.

Kosovo gradi novi stadion: "Biće najlepši na Balkanu" Foto: Guliver/Getty images/Srđan Stevanović Stadion u Kosovskoj Mitrovici

Uspesi fudbalske reprezentacije samoproglašene republike "Kosovo" izazvali su fudbalsku euforiju među Albancima u južnoj srpskoj pokrajini.

Posle remija protiv Crne Gore u Podgorici (1:1) i pobede protiv Bugarske u gostima (3:2), u petak je na TV stanici RTK2 najavljen projekat nastanka fudbalskog "Nacionalnog stadiona Kosova", koji će biti izgrađen u blizini prištinskog aerodroma.

"Nacionalni stadion" imaće kapacitet od 30.000 mesta i sve propratne sadržaje, kao što su pomoćni tereni, hoteli, teretane i sve ono što je potrebno za nesmetano funkcionisanje nacionalnog tima.

Predsednik Skupštine "Kosova" Kadri Veselji istakao je da će izgradnja stadiona biti najveći kapitalni projekat u istoriji Kosova.

"Kosovo će sasvim sigurno imati najlepši stadion na Balkanu, čija će izgradnja početi do kraja godine. Ovi momci zaslužuju najbolje uslove s obzirom na sve ono što su uradili u prethće odnom periodu", rekao je Veselji.

Predsednik Fudbalskog saveza Kosova Agim Ademi istakao je da je "srećan što će stadion biti izgrađen ne samo zbog igrača, već i zbog navijača koji su izvanredni".

"U ovom momentu imamo stadion 'Fadilj Vokri' kapaciteta 12.000 mesta, a za naše utakmice putem internet prodaje bilo je zainteresovano oko 100.000 ljudi. To dovoljno govori da naši igrači i čitav stručni štab rade odličan posao", rekao je Ademi.

Stadion je delo turskog arhitekte Murata Talanioglua.

Ostale vijesti