• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Komentatori Arene: Pred nama je spaktakl

Autor mondo.rs

Sreten Rašković i Miloš Milićević, komentatori TV Arena sport, najavljuju Kopa Amerika.

Južnoameričko fudbalski ludilo počelo je ubedljivom pobedom Brazila nad Bolivijom (3:0) u Sao Paolu.  

Sve do 7. jula, za kada je na čuvenoj "Marakani" zakazano veliko finale, pratićemo 46. po redu Kopa Amerika.

Trijumf protiv Bolivije domaćinu je bio 100. na kontinentalnim takmičenjima. Uzbuđenja sigurno neće nedostajati a u red prvih favorita svakako moramo ubrojati Brazil i Argentinu.

Sve utakmice biće direktno prenošene na kanalima Arena sporta. U komentatorskim kabinama sedeće i povremeno skakati sa stolice Sreten Rašković, koji posle spektakla koji je doživeo u Skoplju, najavljuje novi adrenalinski udar tokom utakmica u Južnoj Americi.

Pored njega tu je i Miloš Milićević, koji takođe iznosi svoja očekivanja, favorite i viđenje turnira.

"Pred nama je 46. izdanje prvenstva Južne Amerike, a ovogodišnja Kopa donosi glamur jer je domaćin najmoćnija država 'zelenog' kontinenta - Brazil. Rio de Žaneiro, Sao Paulo, Belo Orizonte, Porto Alegre i Salvador su gradovi domaćini, a nacionalni tim koji predvodi selektor Tite ima ulogu glavnog favorita, uprkos povredi i odsustvu Nejmara. Pored Brazila u grupi A takmičiće se još Bolivija, Venecuela i Peru, dok je dodatnu draž turniru dalo i prisustvo Mesija koji će predvoditi Argentinu u grupi B. Paklenu konkurenciju čine Kolumbija, Paragvaj i šampion Azije Katar koji je uz Japan dobio specijalnu pozivnicu. Viceprvak azijskog fudbalskog šampionata smešten je u grupu C uz Urugvaj, Ekvador i branioca titule Čile", analizira žreb komentator Arene Sreten Rašković

Miloš Milićević, takođe smatra da su barem na papiru "karioke" i "gaučosi" glavni favoriti za osvajanje turnira, ali svakako da šansu iz drugog plana daje i nekim drugim nacionalnim timovima.

"U prvi mah svi bi rekli da su favoriti Brazil i Argentina. Po kvalitetu verovatno i jesu, ali ne treba smetnuti sa uma da je Brazil poslednji put trofej osvojio pre 12 godina, a Argentina 1993.Brazilci neće imati povređenog Nejmara, ali najveći deo igrača selektora Titea dolazi iz evropskih liga petice, pa čak i bez fudbalera PSŽ-a imaju moćan tim. Pored iskusnih Danija Alvesa, Tijaga Silve, Fernandinja, Vilijana, i nešto mlađih Markonjosa, Kutinja, Firmina... otkrovenje u selekciji domaćina mogao bi da bude igrač Ajaksa David Neres, koji ima sjajnu sezonu iza sebe", navodi Milićević i dodaje da će verovatno pod najvećim pritiskom biti zvezda Barselone, Lionel Mesi kome se upravo neuspesi sa Argentinom spočitavaju tokom karijere.

Argentina dolazi u najjačem sastavu i pod pritiskom da ova generacija sa Leom Mesijem mora nešto da osvoji. Na klupi je selektor početnik Lionel Skaloni, ali uz Mesija, Di Mariju i Aguera, Gaučosi se nadaju da mogu do finala.

Pored Brazila i Argentine svoju šansu za osvajanje Kope čeka još nekoliko timova.

"Iz drugog plana vrebaju branilac trofeja Čile, Kolumbija sa Falkaoom, Rodrigezom i Zapatom kao i Urugvaj koji ima Kavanija i Suareza. Ne treba ni tako lako otpisati šampiona Azije Katar kao ni vicešampiona tog kontinenta Japan, koji u svojim redovima ima novog igrača Reala, 'japanskog Mesija' Takefusu Kuba", rezimira Milićević.

Slično mišljenje o konačnom pobedniku ima i Rašković.

"Brazilci kao domaćini mnogo očekuju od svoje selekcije uprkos izostanku Nejmara, a uloga prvog favorita dodeljena im je i od strane većeg dela fudbalske javnosti, odnosno bukmejkera. Novi neuspeh na domaćem tlu bio bi katastrofalan za Brazilce, pa će najveći rival izabranicima Titea biti pritisak. Slična stvar je i sa drugim favoritom turnira, odnosno najvećim fudbalskim protivnikom domaćina - Argentinom. Ako se Mesi izbori sa svime što donosi njegova uloga u nacionalnom timu, možda'gaučosi' i naprave pomak u odnosu na prethodna dva turnira kada su ih Čileanci zaustavljali u finalu. Na listi najkonkurentnijih ekipa ne smemo zaboraviti Kolumbiju, Urugvaj i Čile, a ostali će pokušati da iskoriste svoje prilike sa statusom autsajdera."

Južna Amerika važi za kontinent gde se sa najviše strasti i ljubavi prate nastupi nacionalnih selekcija. Posredstvom televizije Arena sport, svi ljubitelji fudbala u regionu moći će da osete barem delić uzavrele atmosfere.

"Bez obzira na sve činjenice, jedno je sigurno, biće vatreno širom Brazila i Južne Amerike tokom trajanja Kopa Amerika jer su očekivanja navijača uvek ogromna, a svi su se posle tri godine pauze uželeli kontinentalnog prvenstva. Nama je ostavljeno da uživamo uz direktne prenose na Arena sport kanalima", zaključuje Sreten Rašković.

(TV Arena sport)

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC