Osim prozvao plave: Bićemo bolji i konkurentni

Autor:

Željezničar je subotnjom prozivkom i prvim treningom počeo s pripremama za narednu sezonu, a tim povodom obratio se šef struke Amar Osim.

Osim prozvao plave: Bićemo bolji i konkurentni Foto: FENA/Almir Razić

Nakon sjednice Skupštine Želje, na kojoj je kao v.d. predsjednika imenovan Jasmin Badžak, plavi sa "Grbavice" su počeli preipreme za novu sezonu u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Amar Osim, trener Želje, istakao je da će ovog ljeta na "Grbavicu" doći četvorica igrača.

"Ja ću birati igrački kadar u konsultaciji sa svojim saradnicima. To je u opisu mog radnog mjesta. Većina igrača su pod ugovorima, igrači koji su kod nas uvijek imaju prednost u odnosu na igrače koje bismo doveli sa strane ako su sličnih kvaliteta. Ne vjerujem da će biti previše pomaka što se tiče kadrovskih promjena. Dovešćemo ciljano četiri igrača. Rodin je imao ponude iz Rumunije i Italije, njegov menadžer i on su zamolili da budu odsutni dan ili dva i probaju to finalizirati. Naravno, nama slijedi odšteta. Što se tiče pozicije golmana, jasno je da nismo bili zadovoljni situacijom ako smo doveli Filipa Erića. Na kraju sezone je branio Fejzić, koji je to odradio jako korektno, ali je realno slabiji golman od Kjosevskog. To za njegov razvoj i napredak nije bila sretnija varijanta. Sada smo doveli golmana približnih kvaliteta njegovim, pa ćemo vidjeti ko će se bolje razvijati i ko će braniti. Obojica imaju veliki izazov", rekao je Osim.

Prema njegovim riječima, još nije dogovorena nijedna pripremna utakmica s obzirom da nije bio do danas poznat rasplet na Skupštini kluba.

"Nismo znali kako ćemo funkcionisati, sada znamo šta ćemo raditi i lakše nam je, barem u narednih 15 dana. Ubrzano ćemo raditi na pronalasku protivnika. Pripreme ćemo odraditi u Livnu. Teren je dobar, klima je fina. Igraćemo s Troglavom, obećali smo im ako se budemo tamo pripremali. Do početka prvenstva ćemo odigrati šest, sedam utakmica i biti što spremniji. Bićemo dosta bolji nego prošle godine, bićemo konkurentni. Ove godine nismo bili, i to je nešto", podvukao je strateg Želje, a prenio klupski sajt.

Ostale vijesti