Održan još jedan protest opozicije u Beogradu

Autor:

Protest opozicije "Jedan od pet miliona" održan je večeras u Beogradu. Protestna šetnja završena simbolničnim kucanjem na zatvorena vrata Rektorata Univerziteta u Beogradu.

0
A- A A+
jedan od pet miliona Foto: Tanjug/Rade Prelić

Glumac Branislav Lečić izjavio je večeras na 28. po redu protestu u Beogradu kod Terazijske česme da niko ne može da prekine proteste "1 od 5 miliona" zato što su oni počeli voljom građana.

"Kada budu ispunjeni naši zahtevi tada će protesti da stanu i pretvore se u kolone ljudi koji će ići ka svojim (glasačkim) kutijama i tako ćemo izaći na kraj s ovim režimom", rekao je Lečić.

Na skupu su govorili i student Dejan Bagarić iz Novog Sada, koji je napadnut prošle subote nakon protesta "1 od 5 miliona" u tom gradu i profesor Univerziteta u Novom Sadu Uroš Nedeljković.


Posle govora okupljeni su krenuli do zgrade Rektorata Univerziteta u Beogradu gde je govor održao student Fakulteta organizacionih nauka Moma Kovačević koji je kritikovao obrazovani sistem u Srbiji.

Protesti su tokom prethodnih šest meseci počinjali u 18 časova, a od ove subote, zbog vrućine, u 19 časova.

Prvi protest održan je 30. novembra u Kruševcu, nakon prebijanja jednog od lidera Saveza za Srbiju Borka Stefanovića, a prvi u Beogradu bio je 8. decembra.

Ostale vijesti