Vrbanja i pritoke poribljene autohtonom pastrmkom

Autor:

Članovi Sportsko-ribolovnog društva "Kotor Varoš" danas su na području naselja Šiprage, Grabovica, Vrbanjci i u gradskoj zoni izvršili najveće poribljavanje rijeke Vrbanje i njenih pritoka pastrmkom u proteklih nekoliko godina.

0
A- A A+
vrbanja Foto: Srna

"Zahvaljujući velikoj podršci Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske uspjeli smo izvršiti poribljavanje rijeke Vrbanje i njenih pritoka Demićke, Cvrcke, Bobasa i Jakotine sa oko 300 kilograma autohtone potočne pastrmke", rekao je predsjednik Sportsko-ribolovnog društva "Kotor Varoš" Samir Skopljak.

On je zahvalio nadležnom ministarstvu, opštini Kotor Varoš i drugim donatorima koji su pomogli da se obavi poribljavanje.

Sunčan dan i kvalitetan rad radnika Ribnjaka "Luka" olakšali su posao ribolovcima da pastrmkom obogate riblji fond kotorvaroških rijeka.

"Već u avgustu smo planirali pustiti novu količinu ribe u Vrbanju i njene pritoke kako bi i na taj način animirali što više ljudi da se bave ovim zdravim sportom, ali i da svaki odlazak u ribolov iskoriste da brinu o rijekama", poručio je Skopljak.

Sportsko-ribolovno društvo "Kotor Varoš" organizuje sutra na Vrbanji takmičenje u lovu ribe udicom na plovak, a okupljanje ribolovaca planirano je u jutarnjim časovima na gradskom trgu u Kotor Varošu.

Ostale vijesti